De arbitrage kan het resultaat van een wedstrijd bepalen, maar ook de afloop van een seizoen, merkt Thomas Buffel op. "Ook een competitie kan beslist worden op details, is al gebleken", zegt hij.

"Op Leuven en Club Brugge krijgen wij een onterechte rode kaart die de week erna wel wordt geseponeerd, maar blijven we in die wedstrijden tot het einde met elf dan pakken we misschien wel vier punten meer. Als ik dan zie dat zware overtredingen van spelers van andere teams soms onbestraft blijven, denk ik: we moeten toch eens proberen om een gelijke grens te krijgen in de arbitrage."

Sommigen worden nadien op basis van tv-beelden alsnog gestraft, maar best wordt er toch alles aan gedaan om meteen de juiste beslissing te nemen, bedenkt hij. Hij vraagt zich ook af welke impact het op een scheidsrechter heeft om tijdens de wedstrijd, al dan niet gevraagd, te vernemen dat er bijvoorbeeld net onterecht een speler werd uitgesloten of een penalty werd gefloten.

"Is het dan niet moeilijk om niet te gaan compenseren? Volgens mij moet het mogelijk zijn om de vierde scheidsrechter achter een computerscherm te zetten om hem te kunnen raadplegen wanneer er bij ingrijpende beslissingen twijfel is. Via het oortje moet daar snel over gecommuniceerd kunnen worden, denk ik. Wat is de rol van de vierde scheidsrechter nu? Alleen maar de coaches in het gareel houden? De scheidsrechter kan meer hulp gebruiken, vind ik, want zijn taak is heel moeilijk." (CV)

De arbitrage kan het resultaat van een wedstrijd bepalen, maar ook de afloop van een seizoen, merkt Thomas Buffel op. "Ook een competitie kan beslist worden op details, is al gebleken", zegt hij. "Op Leuven en Club Brugge krijgen wij een onterechte rode kaart die de week erna wel wordt geseponeerd, maar blijven we in die wedstrijden tot het einde met elf dan pakken we misschien wel vier punten meer. Als ik dan zie dat zware overtredingen van spelers van andere teams soms onbestraft blijven, denk ik: we moeten toch eens proberen om een gelijke grens te krijgen in de arbitrage." Sommigen worden nadien op basis van tv-beelden alsnog gestraft, maar best wordt er toch alles aan gedaan om meteen de juiste beslissing te nemen, bedenkt hij. Hij vraagt zich ook af welke impact het op een scheidsrechter heeft om tijdens de wedstrijd, al dan niet gevraagd, te vernemen dat er bijvoorbeeld net onterecht een speler werd uitgesloten of een penalty werd gefloten. "Is het dan niet moeilijk om niet te gaan compenseren? Volgens mij moet het mogelijk zijn om de vierde scheidsrechter achter een computerscherm te zetten om hem te kunnen raadplegen wanneer er bij ingrijpende beslissingen twijfel is. Via het oortje moet daar snel over gecommuniceerd kunnen worden, denk ik. Wat is de rol van de vierde scheidsrechter nu? Alleen maar de coaches in het gareel houden? De scheidsrechter kan meer hulp gebruiken, vind ik, want zijn taak is heel moeilijk." (CV)