Jan De Dier (N-VA), de burgemeester van Denderleeuw, zegt aan Sport/Voetbalmagazine dat derdeklasser FCV Dender EH normaal gezien ook komend seizoen in het André Van Roystadion zal spelen.

Correct beleid

Begin februari verkondigde Denderleeuw nog dat Dender uit het plaatselijke stadion zou worden gezet omdat de club losjes omsprong met haar afbetalingen aan de gemeente. De Dier zei te willen gaan voor "een correct beleid". De bewuste aflossingen horen bij een lening die Dender in 2007 kreeg in het kader van een erfpachtregeling.

Nu geeft De Dier aan dat de club haar schuld bij de gemeente weer keurig aflost. "Ik denk dat we enkele mensen wakker geschud hebben. Een en ander zal nu nog bevestigd worden in notariële aktes, maar ik verwacht geen problemen meer."

Dat Denderleeuw een bocht maakt in dit dossier, is geen complete verrassing. In de wandelgangen was eerder al te horen dat CD&V, dat mee in het plaatselijke bestuur zit, druk uitoefende op N-VA om het spel niet zo hard te spelen.

Indonesiër

Het kleine Dender kampt met financiële problemen sinds het avontuur van de club in de eerste klasse. Dender speelde tussen 2007 en 2009 twee seizoenen op het hoogste niveau en maakte nadien een vrije val. Afgelopen seizoen streden de Oost-Vlamingen tegen een degradatie naar de vierde klasse. De schuldenberg bedraagt nog altijd meer dan 500.000 euro.

Het bestuur gelooft nu dat een Indonesiër de club aan een toekomst zal helpen. Die man bezorgde Dender begin dit jaar al eens 75.000 euro. "En intussen zijn er ook al nieuwe schijven binnen", zegt André Van Roy, de voorzitter van Dender. De identiteit van de Indonesiër wil de club nog altijd niet vrijgeven. Vooralsnog blijft het dus gissen naar de drijfveren van de man.

Jan De Dier (N-VA), de burgemeester van Denderleeuw, zegt aan Sport/Voetbalmagazine dat derdeklasser FCV Dender EH normaal gezien ook komend seizoen in het André Van Roystadion zal spelen. Correct beleid Begin februari verkondigde Denderleeuw nog dat Dender uit het plaatselijke stadion zou worden gezet omdat de club losjes omsprong met haar afbetalingen aan de gemeente. De Dier zei te willen gaan voor "een correct beleid". De bewuste aflossingen horen bij een lening die Dender in 2007 kreeg in het kader van een erfpachtregeling. Nu geeft De Dier aan dat de club haar schuld bij de gemeente weer keurig aflost. "Ik denk dat we enkele mensen wakker geschud hebben. Een en ander zal nu nog bevestigd worden in notariële aktes, maar ik verwacht geen problemen meer." Dat Denderleeuw een bocht maakt in dit dossier, is geen complete verrassing. In de wandelgangen was eerder al te horen dat CD&V, dat mee in het plaatselijke bestuur zit, druk uitoefende op N-VA om het spel niet zo hard te spelen. Indonesiër Het kleine Dender kampt met financiële problemen sinds het avontuur van de club in de eerste klasse. Dender speelde tussen 2007 en 2009 twee seizoenen op het hoogste niveau en maakte nadien een vrije val. Afgelopen seizoen streden de Oost-Vlamingen tegen een degradatie naar de vierde klasse. De schuldenberg bedraagt nog altijd meer dan 500.000 euro. Het bestuur gelooft nu dat een Indonesiër de club aan een toekomst zal helpen. Die man bezorgde Dender begin dit jaar al eens 75.000 euro. "En intussen zijn er ook al nieuwe schijven binnen", zegt André Van Roy, de voorzitter van Dender. De identiteit van de Indonesiër wil de club nog altijd niet vrijgeven. Vooralsnog blijft het dus gissen naar de drijfveren van de man.