Tweede provinciale C is de reeks waarin BX Brussels straks aantreedt. Op 30 augustus ontvangt het FC Herne, daarna heten de tegenstanders Oetingen, Beersel, Denderzonen Pamel en Kosova Schaarbeek.

Drie jaar geleden zag het er anders uit, toen Vincent Kompany de failliete derdeklasser Bleid-Gaume liet verhuizen naar Brussel. Kompany zorgde voor een nieuwe clubnaam, nieuwe kleuren, een moderne website, plaatste zijn zus en zijn beste vrienden aan het hoofd van een club die sterk inzette op de social media. Een aantrekkingspool voor jong Brussels talent van alle origines moest de nieuwe club worden, maar drie jaar later is het uithangbord van het sociale project, het eerste elftal, voor de derde keer in drie jaar gedegradeerd en komt de club ook in de media nog amper aan bod. In de breedte leeft het sociale project, kansen bieden aan jonge Brusselaars, met honderden aangesloten jeugdspelers die op verschillende locaties oefenen, wel volop.

Ook CEO Jesse De Preter heeft intussen afstand genomen van het project. Gerechtigd correspondent, één van de belangrijkste functies binnen een club, staat nu Pierre Kompany. De Noorse trainer Johnny-Mikael Gallefoss is intussen aan de slag als hoofd opleidingen van de diverse locaties samen. Het ontbreken van een eigen accommodatie blijft één van de grote problemen. Off the record zegt een ex-speler in Sport/Voetbalmagazine: 'Alles loopt er mis sinds het begin. Meestal wisten we vooraf niet waar we zouden trainen. Een half uur voor de training kregen we een SMS waar we naartoe moesten. Soms waren er geen douches voorzien.' Een heel verschil met de officiële presentatie van het project in het prestigieuze Turn und Taxis.

(David Dupont)

Tweede provinciale C is de reeks waarin BX Brussels straks aantreedt. Op 30 augustus ontvangt het FC Herne, daarna heten de tegenstanders Oetingen, Beersel, Denderzonen Pamel en Kosova Schaarbeek.Drie jaar geleden zag het er anders uit, toen Vincent Kompany de failliete derdeklasser Bleid-Gaume liet verhuizen naar Brussel. Kompany zorgde voor een nieuwe clubnaam, nieuwe kleuren, een moderne website, plaatste zijn zus en zijn beste vrienden aan het hoofd van een club die sterk inzette op de social media. Een aantrekkingspool voor jong Brussels talent van alle origines moest de nieuwe club worden, maar drie jaar later is het uithangbord van het sociale project, het eerste elftal, voor de derde keer in drie jaar gedegradeerd en komt de club ook in de media nog amper aan bod. In de breedte leeft het sociale project, kansen bieden aan jonge Brusselaars, met honderden aangesloten jeugdspelers die op verschillende locaties oefenen, wel volop.Ook CEO Jesse De Preter heeft intussen afstand genomen van het project. Gerechtigd correspondent, één van de belangrijkste functies binnen een club, staat nu Pierre Kompany. De Noorse trainer Johnny-Mikael Gallefoss is intussen aan de slag als hoofd opleidingen van de diverse locaties samen. Het ontbreken van een eigen accommodatie blijft één van de grote problemen. Off the record zegt een ex-speler in Sport/Voetbalmagazine: 'Alles loopt er mis sinds het begin. Meestal wisten we vooraf niet waar we zouden trainen. Een half uur voor de training kregen we een SMS waar we naartoe moesten. Soms waren er geen douches voorzien.' Een heel verschil met de officiële presentatie van het project in het prestigieuze Turn und Taxis.(David Dupont)