De Preter is een voormalig zakenadvocaat. Hij was eerder al actief bij Club Brugge en Lierse SK en was bestuurslid bij de Pro League. Door voor iemand als De Preter te kiezen trekt de vierdeklasser de kaart van een snelle professionalisering, klinkt het.

Vincent Kompany laat in een persbericht verstaan dat de club de tijd heeft genomen in de zoektocht naar een geschikte CEO. "Jesse werd me door enkele mensen getipt. We hebben verschillende ontmoetingen gehad en ik ben er van overtuigd dat hij de geknipte man is voor de job. Hij combineert de juiste ervaring met de juiste drive en deelt zowel mijn sociale als sportieve visie op het BX Brussels project."

De Preter zal op zelfstandige basis voor BX Brussels werken via zijn consultancy kantoor Atticus Sports Management.

De Preter reageert enthousiast op de nieuwe uitdaging: "Dit is een prachtig project. Vincent is een man met visie en heeft het lef om die ook in de praktijk te brengen. Het hele BX-verhaal voelt juist aan en de mix met de andere gerelateerde projecten van Vincent maakt het tot een uniek geheel. Ik vergelijk het voetbal in Brussel graag met een 'Sleeping Giant', een slapende reus. Er zijn tal van problemen, maar tegelijk zijn de mogelijkheden onbegrensd."

Jeugdopleiding is prioriteit

BX Brussels zal vooral inzetten op jeugdopleiding, met veel oog voor de sociale component. De Preter: "Bij de opstart luidde de leuze van BX Brussels: We Start From Scratch. Dat kan je vrij letterlijk nemen. Qua infrastructuur moeten we spoedig concrete oplossingen vinden. Ook het commercieel beleid staat bovenaan mijn prioriteitenlijst, samen met de uitbouw van het belangrijke sociale luik." (INM)

De Preter is een voormalig zakenadvocaat. Hij was eerder al actief bij Club Brugge en Lierse SK en was bestuurslid bij de Pro League. Door voor iemand als De Preter te kiezen trekt de vierdeklasser de kaart van een snelle professionalisering, klinkt het. Vincent Kompany laat in een persbericht verstaan dat de club de tijd heeft genomen in de zoektocht naar een geschikte CEO. "Jesse werd me door enkele mensen getipt. We hebben verschillende ontmoetingen gehad en ik ben er van overtuigd dat hij de geknipte man is voor de job. Hij combineert de juiste ervaring met de juiste drive en deelt zowel mijn sociale als sportieve visie op het BX Brussels project." De Preter zal op zelfstandige basis voor BX Brussels werken via zijn consultancy kantoor Atticus Sports Management. De Preter reageert enthousiast op de nieuwe uitdaging: "Dit is een prachtig project. Vincent is een man met visie en heeft het lef om die ook in de praktijk te brengen. Het hele BX-verhaal voelt juist aan en de mix met de andere gerelateerde projecten van Vincent maakt het tot een uniek geheel. Ik vergelijk het voetbal in Brussel graag met een 'Sleeping Giant', een slapende reus. Er zijn tal van problemen, maar tegelijk zijn de mogelijkheden onbegrensd." Jeugdopleiding is prioriteit BX Brussels zal vooral inzetten op jeugdopleiding, met veel oog voor de sociale component. De Preter: "Bij de opstart luidde de leuze van BX Brussels: We Start From Scratch. Dat kan je vrij letterlijk nemen. Qua infrastructuur moeten we spoedig concrete oplossingen vinden. Ook het commercieel beleid staat bovenaan mijn prioriteitenlijst, samen met de uitbouw van het belangrijke sociale luik." (INM)