Vierdeklasser BX Brussels heeft een opmerkelijke transfer gerealiseerd. De club van Vincent Kompany wist immers ex-Anderlecht-speler Oleg Iachtchouk binnen te halen. "België en vooral Brussel is mijn tweede thuis, na Oekraïne", meldt de 35-jarige Oekraïnse Belg in een filmpje. "Toen BX Brussels me contacteerde, vond ik het project zo mooi dat ik eigenlijk geen nee kon zeggen. Eigenlijk wou ik stoppen met voetballen, maar hier wou ik echt aan meedoen. Het is aan ons om de jongeren de juiste weg te tonen. BX begint van nul en ik ook", verklaarde de aanvaller, die eerder voor onder meer Anderlecht en Cercle Brugge speelde.

Na de winterstop van vorig seizoen ruilde de ervaren Iachtchouk Cercle voor tweedeklasser Westerlo, waar hij een contract had tot 2014. Bij de Kemphanen werd zijn contract deze zomer echter in onderling overleg ontbonden.

BX Brussels beëindigde zaterdag zijn eerste officiële competitiewedstrijd in 4B overigens met een 1-1 gelijkspel bij Sint-Gillis-Waas. (Belga/INM)

Vierdeklasser BX Brussels heeft een opmerkelijke transfer gerealiseerd. De club van Vincent Kompany wist immers ex-Anderlecht-speler Oleg Iachtchouk binnen te halen. "België en vooral Brussel is mijn tweede thuis, na Oekraïne", meldt de 35-jarige Oekraïnse Belg in een filmpje. "Toen BX Brussels me contacteerde, vond ik het project zo mooi dat ik eigenlijk geen nee kon zeggen. Eigenlijk wou ik stoppen met voetballen, maar hier wou ik echt aan meedoen. Het is aan ons om de jongeren de juiste weg te tonen. BX begint van nul en ik ook", verklaarde de aanvaller, die eerder voor onder meer Anderlecht en Cercle Brugge speelde. Na de winterstop van vorig seizoen ruilde de ervaren Iachtchouk Cercle voor tweedeklasser Westerlo, waar hij een contract had tot 2014. Bij de Kemphanen werd zijn contract deze zomer echter in onderling overleg ontbonden. BX Brussels beëindigde zaterdag zijn eerste officiële competitiewedstrijd in 4B overigens met een 1-1 gelijkspel bij Sint-Gillis-Waas. (Belga/INM)