Het is een vreemd seizoen voor Cercle Brugge, dat na meer dan dertig speeldagen nog altijd rekening moet houden met een eventuele degradatie en een 1B-scenario. Carlos Aviña wil liever niet te veel excuses inroepen, maar 'we spreken over een vrij nieuw project. De consistentie ontbrak nog wat. Het duurde een tijdje vooraleer Paul Clement werd aangesteld als coach. Ik kwam door corona ook pas in september in Brugge, heel wat nieuwkomers lieten wat langer dan gedacht op zich wachten. Ik spreek daarom graag over een transitiejaar, waar we de correcte lessen uit moeten trekken. We moeten vanaf nu de balans vinden tussen ontwikkelen en direct presteren. Zeker als we vanaf volgend seizoen de ambitie koesteren om bij de eerste acht te eindigen. Ik blijf ervan overtuigd dat we binnenkort met een veilig gevoel het kampioenschap zullen afronden.

Belangrijke indicatoren

'Na Lukas Nmecha is Iké Ugbo de U23-speler met de meeste goals in België. Daar moeten we ons aan optrekken; het is een voorbeeld van hoe we spelers begeleiden in hun persoonlijke evolutie. Ugbo zit pas aan zijn eerste seizoen op het hoogste niveau, na een jaartje in de Nederlandse tweede klasse. Of de impact en progressie op korte termijn die Olivier Deman maakte onder de hoede Yves Vanderhaeghe en Thomas Buffel, dat zijn belangrijke indicatoren van hoe we willen werken. Charles Vanhoutte zat vorig jaar nog in derde klasse bij AFC Tubize, maar maakte de afgelopen maanden zeer goed de omschakeling naar 1A. Kévin Denkey was van bij zijn komst betrokken bij één goal elke 69 minuten, Pavlovic staat bijzonder hoog geklasseerd in de tussenstand van gewonnen duels. Ook al bestaat er wereldwijd enorm veel scepticisme om te werken met jonge spelers, wij durven die uitdaging wel aan. We laten hen echt doorgroeien, als voetballer en mens. Vaak onderschatten we hoe jong die talenten nog zijn. Vitinho oefende twee seizoenen geduld en wordt nu voor zijn inspanningen beloond.'

Lees het volledige interview met de TD van Cercle Brugge in Sport/Voetbalmagazine van 31 maart of in onze Plus-zone.

Het is een vreemd seizoen voor Cercle Brugge, dat na meer dan dertig speeldagen nog altijd rekening moet houden met een eventuele degradatie en een 1B-scenario. Carlos Aviña wil liever niet te veel excuses inroepen, maar 'we spreken over een vrij nieuw project. De consistentie ontbrak nog wat. Het duurde een tijdje vooraleer Paul Clement werd aangesteld als coach. Ik kwam door corona ook pas in september in Brugge, heel wat nieuwkomers lieten wat langer dan gedacht op zich wachten. Ik spreek daarom graag over een transitiejaar, waar we de correcte lessen uit moeten trekken. We moeten vanaf nu de balans vinden tussen ontwikkelen en direct presteren. Zeker als we vanaf volgend seizoen de ambitie koesteren om bij de eerste acht te eindigen. Ik blijf ervan overtuigd dat we binnenkort met een veilig gevoel het kampioenschap zullen afronden.'Na Lukas Nmecha is Iké Ugbo de U23-speler met de meeste goals in België. Daar moeten we ons aan optrekken; het is een voorbeeld van hoe we spelers begeleiden in hun persoonlijke evolutie. Ugbo zit pas aan zijn eerste seizoen op het hoogste niveau, na een jaartje in de Nederlandse tweede klasse. Of de impact en progressie op korte termijn die Olivier Deman maakte onder de hoede Yves Vanderhaeghe en Thomas Buffel, dat zijn belangrijke indicatoren van hoe we willen werken. Charles Vanhoutte zat vorig jaar nog in derde klasse bij AFC Tubize, maar maakte de afgelopen maanden zeer goed de omschakeling naar 1A. Kévin Denkey was van bij zijn komst betrokken bij één goal elke 69 minuten, Pavlovic staat bijzonder hoog geklasseerd in de tussenstand van gewonnen duels. Ook al bestaat er wereldwijd enorm veel scepticisme om te werken met jonge spelers, wij durven die uitdaging wel aan. We laten hen echt doorgroeien, als voetballer en mens. Vaak onderschatten we hoe jong die talenten nog zijn. Vitinho oefende twee seizoenen geduld en wordt nu voor zijn inspanningen beloond.'Lees het volledige interview met de TD van Cercle Brugge in Sport/Voetbalmagazine van 31 maart of in onze Plus-zone.