Vorige zomer passeerde Carlos Bacca al op de radar van Zulte Waregem. Het was toenmalig trainer Darije Kalezic die de naam van de spits aanreikte. Scouts van Essevee, Eddy Mestdagh en Toon Mertens, bekeken op zijn vraag diverse wedstrijden op dvd en waren onder de indruk. Vrij explosief in de zestien, vaak op de goeie plaats, een neus voor goals en, eens gelanceerd, nog moeilijk terug te halen. Vooral een rechtervoet, maar ook scorend met links én met het hoofd.

Zeer interessant, maar helaas niet haalbaar voor Zulte Waregem. Dus verdween het dossier in de koelkast. Club Brugge toonde zich deze winterperiode wel daadkrachtig en haalde Bacca weg bij Atlético Junior de Barranquilla.

Carlos Ospina Cruz werkt in Barranquilla als spelersmakelaar. De nieuwe Clubspits zit niet in zijn stal, maar hij heeft wel een boontje voor hem. "Brugge heeft er een prachtige zaak mee gedaan, ik ben er zeker van dat Carlos zal slagen in Europa. Hij is een doelpuntenmaker pur sang. En hij is polyvalent: je kan hem alleen in de spits gebruiken, in een systeem met twee en zelfs op de flank."

De woorden van de spelersmakelaar worden enigszins gestaafd door de individuele prijzen die Bacca al in ontvangst mocht nemen. De voorbije drie jaar kreeg hij vier keer de Gouden Schoen als beste topschutter van de competities waaraan hij deelnam. Vorig seizoen leidde hij Atlético Junior met 24 doelpunten naar de landstitel.

Er vallen uit Colombia echter ook iets minder positieve geluiden op te vangen. In december nog was er een relletje met een vrouwelijke fan die een foto wilde nemen, wat uiteindelijk leidde tot een klacht wegens agressie. De vrouw beweerde twaalf dagen werkonbekwaam te zijn en wilde zo'n 11.000 dollar schadevergoeding. Een gelijkaardige klacht kwam er in 2010 ook al, nadat Bacca in een wedstrijd met Junior werd uitgesloten en later die avond in de stad nog een fan kruiste die daar even zijn gedacht over kwijt wilde. Ook dat leidde tot een klacht bij de politie.

Carlos Ospina duidt: "Daar zou ik écht niet zwaar aan tillen. Dit is Colombia, voetballers lopen in de kijker, en iedereen probeert wat mee te pikken. Soms worden zaken geprovoceerd, met het oog op een schadevergoeding. Mensen zijn uit op geld, dit is een samenleving die jullie niet gewend zijn. Neen, Carlos is echt geen agressief type." (PTK/SVH/JC)

Vorige zomer passeerde Carlos Bacca al op de radar van Zulte Waregem. Het was toenmalig trainer Darije Kalezic die de naam van de spits aanreikte. Scouts van Essevee, Eddy Mestdagh en Toon Mertens, bekeken op zijn vraag diverse wedstrijden op dvd en waren onder de indruk. Vrij explosief in de zestien, vaak op de goeie plaats, een neus voor goals en, eens gelanceerd, nog moeilijk terug te halen. Vooral een rechtervoet, maar ook scorend met links én met het hoofd. Zeer interessant, maar helaas niet haalbaar voor Zulte Waregem. Dus verdween het dossier in de koelkast. Club Brugge toonde zich deze winterperiode wel daadkrachtig en haalde Bacca weg bij Atlético Junior de Barranquilla.Carlos Ospina Cruz werkt in Barranquilla als spelersmakelaar. De nieuwe Clubspits zit niet in zijn stal, maar hij heeft wel een boontje voor hem. "Brugge heeft er een prachtige zaak mee gedaan, ik ben er zeker van dat Carlos zal slagen in Europa. Hij is een doelpuntenmaker pur sang. En hij is polyvalent: je kan hem alleen in de spits gebruiken, in een systeem met twee en zelfs op de flank." De woorden van de spelersmakelaar worden enigszins gestaafd door de individuele prijzen die Bacca al in ontvangst mocht nemen. De voorbije drie jaar kreeg hij vier keer de Gouden Schoen als beste topschutter van de competities waaraan hij deelnam. Vorig seizoen leidde hij Atlético Junior met 24 doelpunten naar de landstitel.Er vallen uit Colombia echter ook iets minder positieve geluiden op te vangen. In december nog was er een relletje met een vrouwelijke fan die een foto wilde nemen, wat uiteindelijk leidde tot een klacht wegens agressie. De vrouw beweerde twaalf dagen werkonbekwaam te zijn en wilde zo'n 11.000 dollar schadevergoeding. Een gelijkaardige klacht kwam er in 2010 ook al, nadat Bacca in een wedstrijd met Junior werd uitgesloten en later die avond in de stad nog een fan kruiste die daar even zijn gedacht over kwijt wilde. Ook dat leidde tot een klacht bij de politie. Carlos Ospina duidt: "Daar zou ik écht niet zwaar aan tillen. Dit is Colombia, voetballers lopen in de kijker, en iedereen probeert wat mee te pikken. Soms worden zaken geprovoceerd, met het oog op een schadevergoeding. Mensen zijn uit op geld, dit is een samenleving die jullie niet gewend zijn. Neen, Carlos is echt geen agressief type." (PTK/SVH/JC)