De Macedoniër Cedomir Janevski ondertekende een contract op Le Canonnier en wordt de opvolger van Fernando da Cruz. Die nam eind december over van de ontslagen Rachid Chibab en slaagde in zijn opdracht om Moeskroen-Péruwelz in eerste klasse te houden.

Vorige week leek Johan Walem, tot voor kort nog de bondscoach van de nationale beloftenploeg, op weg naar Moeskroen, maar uiteindelijk liet de voormalige middenvelder van onder meer Anderlecht en Udinese de Henegouwers in de steek om een contract bij het ambitieuze KV Kortrijk te tekenen.

Ervaren

Met Janevski heeft Moeskroen-Péruwelz een ervaren coach weten te strikken, die de Belgische Jupiler Pro League goed kent. Na zijn spelerscarrière trainde hij in België onder meer Club Brugge in 2007, vlak daarna was hij bij AA Gent de assistent van de Noorse coach Trond Sollied. Na omzwervingen in Dubai, Servië en Cyprus werd hij Macedonisch bondscoach tijdens de WK-kwalificaties. In kwalificatiegroep A namen de Macedoniërs het toen op tegen de Rode Duivels. Na de kwalificatiecampagne keerde hij naar België terug om hoofdtrainer bij Bergen te worden. In het seizoen 2013-2014 slaagde hij er niet in om Bergen in eerste klasse te houden, sindsdien was de 54-jarige Janevski, die ook de Belgische nationaliteit bezit, op zoek naar een nieuwe werkgever. (Belga)

De Macedoniër Cedomir Janevski ondertekende een contract op Le Canonnier en wordt de opvolger van Fernando da Cruz. Die nam eind december over van de ontslagen Rachid Chibab en slaagde in zijn opdracht om Moeskroen-Péruwelz in eerste klasse te houden. Vorige week leek Johan Walem, tot voor kort nog de bondscoach van de nationale beloftenploeg, op weg naar Moeskroen, maar uiteindelijk liet de voormalige middenvelder van onder meer Anderlecht en Udinese de Henegouwers in de steek om een contract bij het ambitieuze KV Kortrijk te tekenen. Met Janevski heeft Moeskroen-Péruwelz een ervaren coach weten te strikken, die de Belgische Jupiler Pro League goed kent. Na zijn spelerscarrière trainde hij in België onder meer Club Brugge in 2007, vlak daarna was hij bij AA Gent de assistent van de Noorse coach Trond Sollied. Na omzwervingen in Dubai, Servië en Cyprus werd hij Macedonisch bondscoach tijdens de WK-kwalificaties. In kwalificatiegroep A namen de Macedoniërs het toen op tegen de Rode Duivels. Na de kwalificatiecampagne keerde hij naar België terug om hoofdtrainer bij Bergen te worden. In het seizoen 2013-2014 slaagde hij er niet in om Bergen in eerste klasse te houden, sindsdien was de 54-jarige Janevski, die ook de Belgische nationaliteit bezit, op zoek naar een nieuwe werkgever. (Belga)