Cedomir Janevski tekent een contract tot het einde van het seizoen, met optie op een bijkomend seizoen.

"We hebben een weloverwogen keuze gemaakt. Het was heel belangrijk om niet overhaast te werk te gaan", zegt voorzitter Dirk Huyck op de website van Waasland-Beveren. "We hebben met de sportieve cel eerst een profiel vooropgesteld en dan elke kandidaat in de balans gelegd met dat profiel. We zijn van mening dat Cedomir het best binnen dat profiel past."

Ex-Club Brugge

Waasland-Beveren is de vierde Belgische club waarbij Janevski, ex-speler van Club Brugge, Charleroi en Lokeren, als trainer aan de slag gaat. Eerder stond hij bij Club Brugge (2007), Bergen (2013-2014) en Moeskroen-Péruwelz (2015-2016) aan het roer. Met Brugge won hij de beker. In het buitenland was hij onder meer bij Rode Ster Belgrado (2008-2009), de Cypriotische clubs Paralimni (2009-2011) en Ethnikos Achna (2011-2012) en als bondscoach van Macedonië 2012-2013) aan het werk.

Na veertien speeldagen is Waasland-Beveren met dertien punten twaalfde in de Pro League. Op de dertiende speeldag, net na het ontslag van Vreven, won de club verrassend met 2-1 van RSC Anderlecht.

Blessure

De nieuwe hoofdcoach zal nog niet meteen een beroep op Floriano Vanzo kunnen doen. De 22-jarige spits liep donderdag op training een ernstige blessure op toen hij na een luchtduel slecht neerkwam. Maandag bleek dat hij de voorste kruisband van de knie scheurde. Donderdag gaat de Belgische belofte-international op consultatie bij een orthopedist. Wellicht wacht hem een lange revalidatie.

(Belga/RR)

Cedomir Janevski tekent een contract tot het einde van het seizoen, met optie op een bijkomend seizoen. "We hebben een weloverwogen keuze gemaakt. Het was heel belangrijk om niet overhaast te werk te gaan", zegt voorzitter Dirk Huyck op de website van Waasland-Beveren. "We hebben met de sportieve cel eerst een profiel vooropgesteld en dan elke kandidaat in de balans gelegd met dat profiel. We zijn van mening dat Cedomir het best binnen dat profiel past." Waasland-Beveren is de vierde Belgische club waarbij Janevski, ex-speler van Club Brugge, Charleroi en Lokeren, als trainer aan de slag gaat. Eerder stond hij bij Club Brugge (2007), Bergen (2013-2014) en Moeskroen-Péruwelz (2015-2016) aan het roer. Met Brugge won hij de beker. In het buitenland was hij onder meer bij Rode Ster Belgrado (2008-2009), de Cypriotische clubs Paralimni (2009-2011) en Ethnikos Achna (2011-2012) en als bondscoach van Macedonië 2012-2013) aan het werk. Na veertien speeldagen is Waasland-Beveren met dertien punten twaalfde in de Pro League. Op de dertiende speeldag, net na het ontslag van Vreven, won de club verrassend met 2-1 van RSC Anderlecht. De nieuwe hoofdcoach zal nog niet meteen een beroep op Floriano Vanzo kunnen doen. De 22-jarige spits liep donderdag op training een ernstige blessure op toen hij na een luchtduel slecht neerkwam. Maandag bleek dat hij de voorste kruisband van de knie scheurde. Donderdag gaat de Belgische belofte-international op consultatie bij een orthopedist. Wellicht wacht hem een lange revalidatie.(Belga/RR)