De Vereniging wist voor aanvang van de vierde onderlinge confrontatie tussen beide clubs waar het aan toe was. Bij een gelijkspel of bij Brugse winst kwam er een vijfde en beslissende partij in POIII, bij een zege van de Pallieters moest groen-zwart naar tweede.

Cercle begon dan ook goed aan de partij op het Lisp en klom halfweg de eerste helft op voorsprong via Maarten Martens. Na rust moest Lierse komen en dat deed het ook, iets voorbij het uur viel de gelijkmaker. De bal ging op de stip na (licht) hands van Dussenne, maar doelman Van Damme redde de elfmeter van Zizo erg knap. In de herneming ging het leer uiteindelijk toch over de lijn, Hafez trapte de 1-1 via een Cercle-been in doel. De thuisploeg drukte door en negen minuten voor affluiten tikte Bensebaini na een hoekschop de 2-1 in doel. Cercle moest komen, maar vlak voor affluiten counterde Diomande zich naar de 3-1.

Door de driepunter van zondagavond heeft Lierse na vier speeldagen een onoverbrugbare voorsprong in de stand in Play-off III. Het heeft nu negen punten, drie meer dan Cercle. De Vereniging zou na een vijfde duel nog wel langszij kunnen komen, maar Lierse heeft twee wedstrijden meer gewonnen en dus valt het doek na de vierde speeldag.

Cercle zakt voor het eerst sinds het seizoen 2002-2003 naar het vagevuur van tweede klasse; Lierse strijdt in de eindronde met tweedeklassers Lommel United, Eupen en Oud-Heverlee Leuven om een ticket voor de Jupiler Pro League.

De enige strohalm die Cercle nog rest is de zaak-Moeskroen-Péruwelz. De kans bestaat immers dat de Henegouwse fusieclub zijn licentie voor volgend seizoen nog dreigt te verliezen voor de groene tafel. (Belga)

De Vereniging wist voor aanvang van de vierde onderlinge confrontatie tussen beide clubs waar het aan toe was. Bij een gelijkspel of bij Brugse winst kwam er een vijfde en beslissende partij in POIII, bij een zege van de Pallieters moest groen-zwart naar tweede. Cercle begon dan ook goed aan de partij op het Lisp en klom halfweg de eerste helft op voorsprong via Maarten Martens. Na rust moest Lierse komen en dat deed het ook, iets voorbij het uur viel de gelijkmaker. De bal ging op de stip na (licht) hands van Dussenne, maar doelman Van Damme redde de elfmeter van Zizo erg knap. In de herneming ging het leer uiteindelijk toch over de lijn, Hafez trapte de 1-1 via een Cercle-been in doel. De thuisploeg drukte door en negen minuten voor affluiten tikte Bensebaini na een hoekschop de 2-1 in doel. Cercle moest komen, maar vlak voor affluiten counterde Diomande zich naar de 3-1. Door de driepunter van zondagavond heeft Lierse na vier speeldagen een onoverbrugbare voorsprong in de stand in Play-off III. Het heeft nu negen punten, drie meer dan Cercle. De Vereniging zou na een vijfde duel nog wel langszij kunnen komen, maar Lierse heeft twee wedstrijden meer gewonnen en dus valt het doek na de vierde speeldag. Cercle zakt voor het eerst sinds het seizoen 2002-2003 naar het vagevuur van tweede klasse; Lierse strijdt in de eindronde met tweedeklassers Lommel United, Eupen en Oud-Heverlee Leuven om een ticket voor de Jupiler Pro League. De enige strohalm die Cercle nog rest is de zaak-Moeskroen-Péruwelz. De kans bestaat immers dat de Henegouwse fusieclub zijn licentie voor volgend seizoen nog dreigt te verliezen voor de groene tafel. (Belga)