De vereniging wil graag William Carvalho nog een seizoen ter beschikking gesteld krijgen, maar krijgt sinds de voorzitterswissel geen gehoor meer bij de Portugese club. "Vroeger kenden we er mensen op alle niveaus, maar die zijn allemaal weg en op de belangrijke posities kennen we nu niemand meer", zegt Yvan Vandamme, managing director van Cercle. "De samenwerking werkt niet meer en we weten niet hoe we die weer kunnen activeren. Naar aanleiding van de bekerfinale stuurden we een brief om de nieuwe voorzitter uit te nodigen, maar daar kregen we nooit een antwoord op."

Wie er toen wel in het Koning Boudewijnstadion aanwezig was, was José Couceiro, de man die de laatste voorzittersverkiezing verloor van Bruno de Carvalho. "Hij is bij Sporting trainer en technisch directeur geweest, maar hij heeft daar nu geen enkele functie meer", aldus Vandamme. "Wij hebben met hem een heel vriendschappelijke band en voor onze connecties elders in Portugal blijft hij wel belangrijk."

De samenwerking tussen beide clubs werd in 2008 getekend, werd operationeel in 2009 en leverde Cercle de voorbije seizoenen waardevolle spelers op als Nuno Reis, Renato Neto, Amido Baldé en William Carvalho. Het was een niet onbelangrijke pijler van het sportief beleid die nu dreigt weg te vallen. "Oké, maar uiteindelijk zat er het voorbije seizoen ook maar één speler van Sporting Lissabon meer in onze kern", merkt Vandamme op.

"Reis, Neto en Baldé vervingen we door definitieve transfers als Stef Wils, Tim Smolders en Michael Uchebo. Via een scout, ons enige resterende contact bij Lissabon, zullen we nog eens proberen er iemand te spreken die daar nu de beslissingen moet nemen. Als we weten met wie dat kan, zal ik nog eens naar ginder vliegen om te kijken of er nog leven in de samenwerking geblazen kan worden. Intussen proberen we via de manager van Carvalho, die in Lissabon woont, geregeld te krijgen dat William toch naar Cercle zou terugkeren."

De vereniging wil graag William Carvalho nog een seizoen ter beschikking gesteld krijgen, maar krijgt sinds de voorzitterswissel geen gehoor meer bij de Portugese club. "Vroeger kenden we er mensen op alle niveaus, maar die zijn allemaal weg en op de belangrijke posities kennen we nu niemand meer", zegt Yvan Vandamme, managing director van Cercle. "De samenwerking werkt niet meer en we weten niet hoe we die weer kunnen activeren. Naar aanleiding van de bekerfinale stuurden we een brief om de nieuwe voorzitter uit te nodigen, maar daar kregen we nooit een antwoord op." Wie er toen wel in het Koning Boudewijnstadion aanwezig was, was José Couceiro, de man die de laatste voorzittersverkiezing verloor van Bruno de Carvalho. "Hij is bij Sporting trainer en technisch directeur geweest, maar hij heeft daar nu geen enkele functie meer", aldus Vandamme. "Wij hebben met hem een heel vriendschappelijke band en voor onze connecties elders in Portugal blijft hij wel belangrijk." De samenwerking tussen beide clubs werd in 2008 getekend, werd operationeel in 2009 en leverde Cercle de voorbije seizoenen waardevolle spelers op als Nuno Reis, Renato Neto, Amido Baldé en William Carvalho. Het was een niet onbelangrijke pijler van het sportief beleid die nu dreigt weg te vallen. "Oké, maar uiteindelijk zat er het voorbije seizoen ook maar één speler van Sporting Lissabon meer in onze kern", merkt Vandamme op. "Reis, Neto en Baldé vervingen we door definitieve transfers als Stef Wils, Tim Smolders en Michael Uchebo. Via een scout, ons enige resterende contact bij Lissabon, zullen we nog eens proberen er iemand te spreken die daar nu de beslissingen moet nemen. Als we weten met wie dat kan, zal ik nog eens naar ginder vliegen om te kijken of er nog leven in de samenwerking geblazen kan worden. Intussen proberen we via de manager van Carvalho, die in Lissabon woont, geregeld te krijgen dat William toch naar Cercle zou terugkeren."