Cercle staat laatste in 1B, terwijl het de top ambieerde. "Na een veelbelovende voorbereiding werden we getroffen door een enorme blessurelast", zegt voorzitter Frans Schotte aan Sport/Voetbalmagazine, "en dat zorgde voor kwaliteitsverlies en verlies van vertrouwen. Je weet: als er geen punten worden gepakt, begint iedereen te morren."

Maar Schotte is niet blind voor andere factoren die het Cercle moeilijker maken, zoals onder meer de opgang van Roeselare na de intrede daar van een Chinese investeerder. "1B is een sterke reeks. Bijna elke club ziet zijn middelen toenemen, voornamelijk door injectie van kapitaal. Vijf van de acht clubs worden geschraagd door één sterke, rijke meerderheidsaandeelhouder."

Bij Cercle Brugge beletten de statuten dat één man er baas wordt. Maar die kunnen worden gewijzigd. "Met de oprichting van een cvba naast de vzw kozen we twee jaar geleden om te proberen met een groter aantal kleinere aandeelhouders meer kapitaal op te bouwen. We vonden er snel acht van 250.000 euro, maar in tweede zijn er na een tijd geen meer bijgekomen. Waren we in eerste gebleven, dan was dat wel nog gebeurd. Dan begin je toch te denken en tot het inzicht te komen: moeten we zelf ook niet overschakelen op één grote investeerder, iemand met een toegevoegde waarde die de Cerclewaarden respecteert? Want als iedereen met een Mercedes begint te rijden en jij blijft met een deux-chevauxtje rijden, kun je niet als eerste eindigen. Daarover willen we op de algemene vergadering van 12 december van gedachten wisselen. Er is al voorzichtig interesse getoond, ook vanuit het buitenland, maar eerst moeten we intern beslissen wat we willen."

Een kandidaat om meerderheidsaandeelhouder te worden, vernemen we uit betrouwbare bron, is de Global Estate Group uit Oostkamp van de West-Vlaamse projectontwikkelaar Luc Beke.

(Christian Vandenabeele)

Cercle staat laatste in 1B, terwijl het de top ambieerde. "Na een veelbelovende voorbereiding werden we getroffen door een enorme blessurelast", zegt voorzitter Frans Schotte aan Sport/Voetbalmagazine, "en dat zorgde voor kwaliteitsverlies en verlies van vertrouwen. Je weet: als er geen punten worden gepakt, begint iedereen te morren."Maar Schotte is niet blind voor andere factoren die het Cercle moeilijker maken, zoals onder meer de opgang van Roeselare na de intrede daar van een Chinese investeerder. "1B is een sterke reeks. Bijna elke club ziet zijn middelen toenemen, voornamelijk door injectie van kapitaal. Vijf van de acht clubs worden geschraagd door één sterke, rijke meerderheidsaandeelhouder."Bij Cercle Brugge beletten de statuten dat één man er baas wordt. Maar die kunnen worden gewijzigd. "Met de oprichting van een cvba naast de vzw kozen we twee jaar geleden om te proberen met een groter aantal kleinere aandeelhouders meer kapitaal op te bouwen. We vonden er snel acht van 250.000 euro, maar in tweede zijn er na een tijd geen meer bijgekomen. Waren we in eerste gebleven, dan was dat wel nog gebeurd. Dan begin je toch te denken en tot het inzicht te komen: moeten we zelf ook niet overschakelen op één grote investeerder, iemand met een toegevoegde waarde die de Cerclewaarden respecteert? Want als iedereen met een Mercedes begint te rijden en jij blijft met een deux-chevauxtje rijden, kun je niet als eerste eindigen. Daarover willen we op de algemene vergadering van 12 december van gedachten wisselen. Er is al voorzichtig interesse getoond, ook vanuit het buitenland, maar eerst moeten we intern beslissen wat we willen."Een kandidaat om meerderheidsaandeelhouder te worden, vernemen we uit betrouwbare bron, is de Global Estate Group uit Oostkamp van de West-Vlaamse projectontwikkelaar Luc Beke.(Christian Vandenabeele)