In het vijfjarenklassement is Cercle namelijk voorbijgestoken door Zulte Waregem, Lokeren, KV Mechelen en KV Kortrijk. Daardoor zakt het van de zesde naar de tiende plaats en zal het veel minder tv-geld krijgen.

"De impact daarvan is ongeveer 560.000 euro", zegt Yvan Vandamme, managing director van Cercle Brugge, in Sport/Voetbalmagazine.

"We kregen er dit seizoen trouwens ook al veel minder doordat we als zestiende zijn geëindigd. Het verschil tussen de veertiende en de vijftiende plaats betekent 500.000 euro minder tv-rechten. Zo word je dus voor deelname aan play-off 3 ook nog eens extra financieel gestraft."

Nieuwe competitieformule

Geconfronteerd met grote degradatiedreiging is Cercle Brugge nog meer dan voorheen overtuigd dat ons huidige competitiemodel zelfvernietigend is: omdat wat het de voorbije tien jaar structureel opbouwde bij een degradatie dreigde weer afgebroken te moeten worden.

Zijn managing director ziet daarom positieve punten in het model met 24 ploegen in twee reeksen van twaalf dat vrijdag op de profliga door Ernst & Young werd gepresenteerd. "Een semigesloten profcompetitie met een duidelijker onderscheid met amateurvoetbal zou volgens mij een goede evolutie zijn", aldus Vandamme. "Mits alle ploegen beantwoorden aan scherpe criteria qua infrastructuur, supporterspotentieel en financieel draagvlak."

In het vijfjarenklassement is Cercle namelijk voorbijgestoken door Zulte Waregem, Lokeren, KV Mechelen en KV Kortrijk. Daardoor zakt het van de zesde naar de tiende plaats en zal het veel minder tv-geld krijgen. "De impact daarvan is ongeveer 560.000 euro", zegt Yvan Vandamme, managing director van Cercle Brugge, in Sport/Voetbalmagazine. "We kregen er dit seizoen trouwens ook al veel minder doordat we als zestiende zijn geëindigd. Het verschil tussen de veertiende en de vijftiende plaats betekent 500.000 euro minder tv-rechten. Zo word je dus voor deelname aan play-off 3 ook nog eens extra financieel gestraft."Nieuwe competitieformuleGeconfronteerd met grote degradatiedreiging is Cercle Brugge nog meer dan voorheen overtuigd dat ons huidige competitiemodel zelfvernietigend is: omdat wat het de voorbije tien jaar structureel opbouwde bij een degradatie dreigde weer afgebroken te moeten worden. Zijn managing director ziet daarom positieve punten in het model met 24 ploegen in twee reeksen van twaalf dat vrijdag op de profliga door Ernst & Young werd gepresenteerd. "Een semigesloten profcompetitie met een duidelijker onderscheid met amateurvoetbal zou volgens mij een goede evolutie zijn", aldus Vandamme. "Mits alle ploegen beantwoorden aan scherpe criteria qua infrastructuur, supporterspotentieel en financieel draagvlak."