Yvan Vandamme, managing director van Cercle, wil niet dieper op het geschil ingaan. "Dat is een zaak tussen Cercle en Beerschot waarover ik in de media geen verklaringen zal afleggen", reageert hij. Patrick Vanoppen, managing director van Beerschot, zegt: "We hadden een moeilijkheid om te betalen. Cercle wilde op zeker spelen en liet dat bedrag in de Pro League vorderen via het tv-geld. Dat is geen probleem, ik begrijp die mensen. Iedereen moet vechten voor zijn ding. Ze hebben nu hun centen, er staat bij ons geen enkele schuld aan Cercle meer open."

Het zogenaamde 'dossier De Boeck' dateert van 21 mei 2010. De toenmalige technisch directeur van Cercle, die op 9 april 2010 bij de vereniging een nieuw contract getekend had tot in 2014, werd die dag voorgesteld als nieuwe trainer van Beerschot voor de komende drie jaar. Het duurde tot eind augustus 2010 alvorens beide clubs een financieel vergelijk vonden "dat een einde maakte aan de betwisting die was ontstaan na de 'verhuis' van De Boeck".

Cercle had in de week die daaraan voorafging laten weten dat zijn geduld stilaan opraakte en dat het overwoog om De Boeck en Beerschot te dagvaarden. Over de inhoud van het bereikte akkoord werden toen geen verdere mededelingen verstrekt.

Ondertussen is De Boeck ook al een hele tijd weg bij Beerschot. Hij werd er op 29 november 2010 ontslagen en is sinds begin dit seizoen trainer van de Nederlandse eersteklasser VVV-Venlo.

Vanoppen nam in februari 2011 de club Beerschot over van de groep rond voormalig voorzitter Jos Verhaegen. (KDR/CV)

Yvan Vandamme, managing director van Cercle, wil niet dieper op het geschil ingaan. "Dat is een zaak tussen Cercle en Beerschot waarover ik in de media geen verklaringen zal afleggen", reageert hij. Patrick Vanoppen, managing director van Beerschot, zegt: "We hadden een moeilijkheid om te betalen. Cercle wilde op zeker spelen en liet dat bedrag in de Pro League vorderen via het tv-geld. Dat is geen probleem, ik begrijp die mensen. Iedereen moet vechten voor zijn ding. Ze hebben nu hun centen, er staat bij ons geen enkele schuld aan Cercle meer open." Het zogenaamde 'dossier De Boeck' dateert van 21 mei 2010. De toenmalige technisch directeur van Cercle, die op 9 april 2010 bij de vereniging een nieuw contract getekend had tot in 2014, werd die dag voorgesteld als nieuwe trainer van Beerschot voor de komende drie jaar. Het duurde tot eind augustus 2010 alvorens beide clubs een financieel vergelijk vonden "dat een einde maakte aan de betwisting die was ontstaan na de 'verhuis' van De Boeck". Cercle had in de week die daaraan voorafging laten weten dat zijn geduld stilaan opraakte en dat het overwoog om De Boeck en Beerschot te dagvaarden. Over de inhoud van het bereikte akkoord werden toen geen verdere mededelingen verstrekt. Ondertussen is De Boeck ook al een hele tijd weg bij Beerschot. Hij werd er op 29 november 2010 ontslagen en is sinds begin dit seizoen trainer van de Nederlandse eersteklasser VVV-Venlo.Vanoppen nam in februari 2011 de club Beerschot over van de groep rond voormalig voorzitter Jos Verhaegen. (KDR/CV)