Yvan Vandamme is managing director van Cercle Brugge sinds 1 mei 2008. Sinds 1 september 2013 bouwt hij er zijn activiteiten af. Op 1 september 2014 stopt hij helemaal. Voor zijn opvolging voert de Brugse vereniging momenteel gesprekken met door selectiebureau Hudson geselecteerde kandidaten.

"We zoeken iemand voor de algemene leiding met het oog op de verdere professionalisering van onze werking", zegt Cerclevoorzitter Paul Vanhaecke. "Het moet iemand zijn met wat ervaring in het commerciële en het financiële. Kennis van al het sportieve is een voordeel. Maar we zoeken geen sportief manager. Die verantwoordelijkheid gaven we aan Sven Jaecques, die wel zal moeten rapporteren aan de nieuwe algemeen directeur. De bedoeling is dat die zo snel mogelijk bij ons begint. Maar de meeste kandidaten hebben nu een andere job en zitten met opzegtermijnen. Officieel gaat Yvan weg op 1 september, maar dat betekent niet dat er geen mogelijkheid is tot ondersteuning tijdens een inloopperiode."

Yvan Vandamme wordt in oktober 64 jaar. Hij werkte onder meer voor Philips, Coopers & Lybrand, dat na de fusie met het internationale accountants- en belastingadviesbureau Price Waterhouse opging in PricewaterhouseCoopers, en voor textielgroep UCO. Hij maakte ook deel uit van de Vlerick Group, een Belgische groep met industriële en financiële activiteiten. In 2003 werd hij bestuurder van Cercle Brugge.

Yvan Vandamme is managing director van Cercle Brugge sinds 1 mei 2008. Sinds 1 september 2013 bouwt hij er zijn activiteiten af. Op 1 september 2014 stopt hij helemaal. Voor zijn opvolging voert de Brugse vereniging momenteel gesprekken met door selectiebureau Hudson geselecteerde kandidaten. "We zoeken iemand voor de algemene leiding met het oog op de verdere professionalisering van onze werking", zegt Cerclevoorzitter Paul Vanhaecke. "Het moet iemand zijn met wat ervaring in het commerciële en het financiële. Kennis van al het sportieve is een voordeel. Maar we zoeken geen sportief manager. Die verantwoordelijkheid gaven we aan Sven Jaecques, die wel zal moeten rapporteren aan de nieuwe algemeen directeur. De bedoeling is dat die zo snel mogelijk bij ons begint. Maar de meeste kandidaten hebben nu een andere job en zitten met opzegtermijnen. Officieel gaat Yvan weg op 1 september, maar dat betekent niet dat er geen mogelijkheid is tot ondersteuning tijdens een inloopperiode." Yvan Vandamme wordt in oktober 64 jaar. Hij werkte onder meer voor Philips, Coopers & Lybrand, dat na de fusie met het internationale accountants- en belastingadviesbureau Price Waterhouse opging in PricewaterhouseCoopers, en voor textielgroep UCO. Hij maakte ook deel uit van de Vlerick Group, een Belgische groep met industriële en financiële activiteiten. In 2003 werd hij bestuurder van Cercle Brugge.