AA Gent zit in groep H, samen met Zenit, Valencia en Lyon. dat is een minder zware poule dan de proefloting van vanmiddag. De Belgische kampioenen nemen het dus op tegen de ploeg van Rode Duivels Axel Witsel et Nicolas Lombaerts (Zenit). Enkel de twee beste ploegen mogen naar de achtste finales.

"Ik kan me wel vinden in deze loting en ben dan ook tevreden dat we in poule H deze tegenstanders zullen treffen. Ik vind dit sportief een heel aantrekkelijke groep. Wie weet kunnen we misschien wat puntjes sprokkelen", hoopte voorzitter De Witte.

"Natuurlijk had ik er graag een echte topper bij gehad. Een club van het kaliber Manchester City, of Manchester United of Barcelona, maar we mogen al bij al toch tevreden zijn. In de potten zaten geen kleine ploegjes. Om in die potjes te geraken moet je wat bewezen hebben in je eigen competitie. Alleen het feit dat de naam van AA Gent in zo'n balletje zit stemt me heel gelukkig."

'Derde plaats zou mooi zijn'

"Ik wil me op dit moment niet vergalopperen in te grootse uitspraken. Een mogelijke derde plaats zou wel heel mooi zijn. Misschien zijn we in staat in eigen huis wat puntjes te sprokkelen. Het is nu aan onze staf om de tegenstanders te gaan evalueren en bestuderen. Het is ook nog afwachten hoe de volgorde van de wedstrijden er zal uitzien. Beginnen thuis of uit en tegen wie kan een wereld van verschil zijn.

Feit is dat onze Ghelamco Arena opnieuw veel te klein zal zijn. Wij hebben immers drie topaffiches in het verschiet. Ik denk dat Zenit Sint-Peterburg de sterkste ploeg is van ons viertal, maar onderschat ook de twee anderen niet. Ik ben al bijzonder tevreden dat we deel kunnen uitmaken van de Champions League."

Verder kwamen er uit de loting nog enkele pareltjes voort. Zo neemt Paris-Saint-Germain het op tegen Real Madrid, PSV Eindhoven tegen Louis Van Gaals Manchester United en Benfica tegen Atlético. De volledige loting vindt u hier.

AA Gent zit in groep H, samen met Zenit, Valencia en Lyon. dat is een minder zware poule dan de proefloting van vanmiddag. De Belgische kampioenen nemen het dus op tegen de ploeg van Rode Duivels Axel Witsel et Nicolas Lombaerts (Zenit). Enkel de twee beste ploegen mogen naar de achtste finales. "Ik kan me wel vinden in deze loting en ben dan ook tevreden dat we in poule H deze tegenstanders zullen treffen. Ik vind dit sportief een heel aantrekkelijke groep. Wie weet kunnen we misschien wat puntjes sprokkelen", hoopte voorzitter De Witte. "Natuurlijk had ik er graag een echte topper bij gehad. Een club van het kaliber Manchester City, of Manchester United of Barcelona, maar we mogen al bij al toch tevreden zijn. In de potten zaten geen kleine ploegjes. Om in die potjes te geraken moet je wat bewezen hebben in je eigen competitie. Alleen het feit dat de naam van AA Gent in zo'n balletje zit stemt me heel gelukkig." 'Derde plaats zou mooi zijn'"Ik wil me op dit moment niet vergalopperen in te grootse uitspraken. Een mogelijke derde plaats zou wel heel mooi zijn. Misschien zijn we in staat in eigen huis wat puntjes te sprokkelen. Het is nu aan onze staf om de tegenstanders te gaan evalueren en bestuderen. Het is ook nog afwachten hoe de volgorde van de wedstrijden er zal uitzien. Beginnen thuis of uit en tegen wie kan een wereld van verschil zijn. Feit is dat onze Ghelamco Arena opnieuw veel te klein zal zijn. Wij hebben immers drie topaffiches in het verschiet. Ik denk dat Zenit Sint-Peterburg de sterkste ploeg is van ons viertal, maar onderschat ook de twee anderen niet. Ik ben al bijzonder tevreden dat we deel kunnen uitmaken van de Champions League."Verder kwamen er uit de loting nog enkele pareltjes voort. Zo neemt Paris-Saint-Germain het op tegen Real Madrid, PSV Eindhoven tegen Louis Van Gaals Manchester United en Benfica tegen Atlético. De volledige loting vindt u hier.