Bij Charleroi wordt er al sinds 15 maart, de dag van de slotspeeldag en de 2-0-thuiswinst tegen Mouscron-Péruwelz, reikhalzend uitgekeken naar een primeur. Want komende zaterdag wordt er op een ongetwijfeld kolkend Mambourg voor het eerst PO1-voetbal op de mat gebracht. Gedelegeerd bestuurder Mehdi Bayat straalt als nooit tevoren, want een echte volkstoeloop wordt er verwacht bij dit historisch moment voor de Carolo's.

Trainer Felice Mazzu schoof na de nederlaag op de openingsspeeldag tegen Anderlecht wat al te voorbarig Cub Brugge naar voor als de uitgesproken titelfavoriet, maar wil graag AA Gent op een nederlaag trakteren na de benepen 0-0 midden februari, toen doelman Matz Sels in de slotfase een penalty van Neeskens Kebano stopte.

Onder de slogan 'ambitie, passie en emotie' werd de nacompetitie aangevat door Charleroi, dat voor het laatst thuis verloor op 17 januari, toen met 0-2 van ... Cercle. Ook al is Karel Geraerts de enige die ervaring heeft met PO1, de twaalfde man kan een grote rol spelen in Het Zwarte Land.

Dat weet ook AA Gentcoach Hein Vanhaezebrouck maar al te goed. Ook al scoort Charleroi vrij moeilijk, de West-Vlaming confronteerde zijn spelersgroep de afgelopen dagen constant met het boodschap dat de Buffalo's in de reguliere competitie amper twee op zes punten sprokkelden tegen de Henegouwers, die op hun gevaarlijkst zijn als ze zelf het spel niet moeten maken. Want dan is er de snelheid van de flankspelers Clément Tainmont, Dieumerci Ndongala of de onvoorspelbaarheid van Neeskens Kebano, om nog maar te zwijgen over de gevaarlijke infiltraties van middenvelder Damien Marcq en de reddingen van ervaren doelman Nicolas Penneteau. Maar dat staat zeker en vast genoteerd in het notaboekje dat Vanhaezebrouck meenam naar het Constant Vanden Stockstadion.

Bij Charleroi wordt er al sinds 15 maart, de dag van de slotspeeldag en de 2-0-thuiswinst tegen Mouscron-Péruwelz, reikhalzend uitgekeken naar een primeur. Want komende zaterdag wordt er op een ongetwijfeld kolkend Mambourg voor het eerst PO1-voetbal op de mat gebracht. Gedelegeerd bestuurder Mehdi Bayat straalt als nooit tevoren, want een echte volkstoeloop wordt er verwacht bij dit historisch moment voor de Carolo's. Trainer Felice Mazzu schoof na de nederlaag op de openingsspeeldag tegen Anderlecht wat al te voorbarig Cub Brugge naar voor als de uitgesproken titelfavoriet, maar wil graag AA Gent op een nederlaag trakteren na de benepen 0-0 midden februari, toen doelman Matz Sels in de slotfase een penalty van Neeskens Kebano stopte. Onder de slogan 'ambitie, passie en emotie' werd de nacompetitie aangevat door Charleroi, dat voor het laatst thuis verloor op 17 januari, toen met 0-2 van ... Cercle. Ook al is Karel Geraerts de enige die ervaring heeft met PO1, de twaalfde man kan een grote rol spelen in Het Zwarte Land.Dat weet ook AA Gentcoach Hein Vanhaezebrouck maar al te goed. Ook al scoort Charleroi vrij moeilijk, de West-Vlaming confronteerde zijn spelersgroep de afgelopen dagen constant met het boodschap dat de Buffalo's in de reguliere competitie amper twee op zes punten sprokkelden tegen de Henegouwers, die op hun gevaarlijkst zijn als ze zelf het spel niet moeten maken. Want dan is er de snelheid van de flankspelers Clément Tainmont, Dieumerci Ndongala of de onvoorspelbaarheid van Neeskens Kebano, om nog maar te zwijgen over de gevaarlijke infiltraties van middenvelder Damien Marcq en de reddingen van ervaren doelman Nicolas Penneteau. Maar dat staat zeker en vast genoteerd in het notaboekje dat Vanhaezebrouck meenam naar het Constant Vanden Stockstadion.