Vier thuiswedstrijden heeft Charleroi tot nog toe afgewerkt: tegen Waasland-Beveren, Kortrijk, Genk en Cercle. Alle vier die wedstrijden lokten minder publiek dan dezelfde affiches op Mambour vorig jaar. Daarmee zet de dalende toeschouwerstrend die bij Charleroi ingezet is sinds 2005-2006 zich voort. Toen was er gemiddeld 12.000 man per match, vandaag nog amper de helft.

Sinds bij drie van de vier tribunes afgelopen zomer een verdieping werd afgebroken staat er geen dak meer op. De club probeert nu de fans terug naar het stadion te lokken door de abonnees in die tribunes zonder dak een plaats te geven in de enige tribune mét dak. En dat zonder prijsverhoging. De abonnees die liever blijven zitten, krijgen er een regenjasje bij, uitgereikt door Belgacom wanneer het regent.

Geen sfeer

Er wordt gesproken over verbouwingen, maar wegens de tijd die er nodig is om de vergunningen in orde te krijgen zal het sowieso tot de volgende lente duren vooraleer men aan de werken kan beginnen.

De stad Charleroi, eigenaar van het complex, heeft het op zijn website over een 'warmer en familiaal stadion' na de verbouwingen. Maar het ongenoegen bij de supporters stijgt.

"Dit stadion in zijn huidige vorm demotiveert de fans", zegt een vertegenwoordiger van de Charleroisupporters in Sport/Voetbalmagazine. "Niemand heeft zin om in zulke omstandigheden te gaan supporteren. Je moet er tegen kunnen om twee uur in de regen te staan. Vandaag hebben we een stadion van een vierdeklasser. Er is geen sfeer meer, en ook dat ontmoedigt de mensen. Zonder dak is er geen akoestiek."

In Tribune 4, waar de Ultra's en de spionkop postvatten ziet dezelfde vertegenwoordiger vandaag "meer kijkers dan supporters. De ploeg toont mooie dingen, bijvoorbeeld tegen Genk en Anderlecht, maar als ze in de rangschikking blijft hangen waar ze nu staan, verwacht ik dat de toeschouwersaantallen de komende maanden nog verder dalen. Ik vrees dat Charleroi in januari voor 2000 man speelt. Alleen goeie resultaten kunnen dat proces omkeren."

Vier thuiswedstrijden heeft Charleroi tot nog toe afgewerkt: tegen Waasland-Beveren, Kortrijk, Genk en Cercle. Alle vier die wedstrijden lokten minder publiek dan dezelfde affiches op Mambour vorig jaar. Daarmee zet de dalende toeschouwerstrend die bij Charleroi ingezet is sinds 2005-2006 zich voort. Toen was er gemiddeld 12.000 man per match, vandaag nog amper de helft.Sinds bij drie van de vier tribunes afgelopen zomer een verdieping werd afgebroken staat er geen dak meer op. De club probeert nu de fans terug naar het stadion te lokken door de abonnees in die tribunes zonder dak een plaats te geven in de enige tribune mét dak. En dat zonder prijsverhoging. De abonnees die liever blijven zitten, krijgen er een regenjasje bij, uitgereikt door Belgacom wanneer het regent.Geen sfeerEr wordt gesproken over verbouwingen, maar wegens de tijd die er nodig is om de vergunningen in orde te krijgen zal het sowieso tot de volgende lente duren vooraleer men aan de werken kan beginnen.De stad Charleroi, eigenaar van het complex, heeft het op zijn website over een 'warmer en familiaal stadion' na de verbouwingen. Maar het ongenoegen bij de supporters stijgt. "Dit stadion in zijn huidige vorm demotiveert de fans", zegt een vertegenwoordiger van de Charleroisupporters in Sport/Voetbalmagazine. "Niemand heeft zin om in zulke omstandigheden te gaan supporteren. Je moet er tegen kunnen om twee uur in de regen te staan. Vandaag hebben we een stadion van een vierdeklasser. Er is geen sfeer meer, en ook dat ontmoedigt de mensen. Zonder dak is er geen akoestiek." In Tribune 4, waar de Ultra's en de spionkop postvatten ziet dezelfde vertegenwoordiger vandaag "meer kijkers dan supporters. De ploeg toont mooie dingen, bijvoorbeeld tegen Genk en Anderlecht, maar als ze in de rangschikking blijft hangen waar ze nu staan, verwacht ik dat de toeschouwersaantallen de komende maanden nog verder dalen. Ik vrees dat Charleroi in januari voor 2000 man speelt. Alleen goeie resultaten kunnen dat proces omkeren."