Tenminste: als het op voetballen aankomt. En voorlopig alvast voor een paar dagen. Op zijn Anderlechts zongen de thuisfans, zelfbewust: 'We are Charleroi, we are Charleroi!' Eerst aarzelend, later helemaal overtuigd, zelfs bijna overtuigend. Het voetbal geeft de stad die langzaam uit de put van de grauwe achtergesteldheid klimt en volop gerenoveerd wordt, een fierheid die ze in de regio al lang missen.

In een stevig bevochten Waalse derby, zonder Vlamingen aan de aftrap (Jelle Van Damme was geschorst, bij de thuisploeg mocht Karel Geraerts invallen), toonde de thuisploeg zich het hardnekkigst en het meest strijdbaar. Charleroi heeft de overwinning niet gestolen, maar als Standard een beetje beter afwerkt, neemt het altijd de drie punten mee naar Luik.

Alleen liet die afwerking bij de bezoekers te wensen over. Vijf open kansen kreeg Standard, twee keer ging de bal op de lat, twee keer redde de thuisdoelman knap en één keer miste De Camargo onbegrijpelijk. Charleroi benutte wel één van zijn drie open kansen en was uiteindelijk aan het feest in een wedstrijd waar de thuisaanhang helemaal uit de bol ging, zich bezondigde aan kwetsende spandoeken die vooral van frustratie tegenover de bezoekers getuigden, maar na afloop wel een leuk feestje bouwde met de eigen spelers.

Twee weken geleden vroeg dit blad zich af of het ook niet een special 'Standard kampioen' moest voorzien, net na de knappe zege van de Rouches tegen Anderlecht. Twee weken is dat geen item meer. Zaterdag hoonde de aanhang van Standard de eigen trainer weg, toen die in de tweede helft middenvelder Trebel verving door Ono. De hardnekkig gescandeerde slogan 'Riga demission' vat perfect samen wat er allemaal in play-off 1 gebeurt. De ene dag ben je de zonnekoning, een week later de nar van dienst.

Elke week kantelen de kansen, maar het feestje dat ze zaterdag in Charleroi vierden, neemt niemand de Karolingers die zonder ambities aan play-off 1 begonnen, meer af.

Tenminste: als het op voetballen aankomt. En voorlopig alvast voor een paar dagen. Op zijn Anderlechts zongen de thuisfans, zelfbewust: 'We are Charleroi, we are Charleroi!' Eerst aarzelend, later helemaal overtuigd, zelfs bijna overtuigend. Het voetbal geeft de stad die langzaam uit de put van de grauwe achtergesteldheid klimt en volop gerenoveerd wordt, een fierheid die ze in de regio al lang missen.In een stevig bevochten Waalse derby, zonder Vlamingen aan de aftrap (Jelle Van Damme was geschorst, bij de thuisploeg mocht Karel Geraerts invallen), toonde de thuisploeg zich het hardnekkigst en het meest strijdbaar. Charleroi heeft de overwinning niet gestolen, maar als Standard een beetje beter afwerkt, neemt het altijd de drie punten mee naar Luik.Alleen liet die afwerking bij de bezoekers te wensen over. Vijf open kansen kreeg Standard, twee keer ging de bal op de lat, twee keer redde de thuisdoelman knap en één keer miste De Camargo onbegrijpelijk. Charleroi benutte wel één van zijn drie open kansen en was uiteindelijk aan het feest in een wedstrijd waar de thuisaanhang helemaal uit de bol ging, zich bezondigde aan kwetsende spandoeken die vooral van frustratie tegenover de bezoekers getuigden, maar na afloop wel een leuk feestje bouwde met de eigen spelers.Twee weken geleden vroeg dit blad zich af of het ook niet een special 'Standard kampioen' moest voorzien, net na de knappe zege van de Rouches tegen Anderlecht. Twee weken is dat geen item meer. Zaterdag hoonde de aanhang van Standard de eigen trainer weg, toen die in de tweede helft middenvelder Trebel verving door Ono. De hardnekkig gescandeerde slogan 'Riga demission' vat perfect samen wat er allemaal in play-off 1 gebeurt. De ene dag ben je de zonnekoning, een week later de nar van dienst.Elke week kantelen de kansen, maar het feestje dat ze zaterdag in Charleroi vierden, neemt niemand de Karolingers die zonder ambities aan play-off 1 begonnen, meer af.