Puur op basis van de statistieken in play off één is Charleroi mooi favoriet in de wedstrijd tegen Anderlecht. De Carolo's wonnen niet alleen hun thuiswedstrijd in competitieverband, ze pakten de voorbije weken sinds de start van PO1 één punt meer dan de Brusselaars, een gelijkspel buitenshuis dan nog wel, op Kortrijk. Daarmee is Charleroi naast Club Brugge (gelijk op Gent) en Gent (uitwinst bij Standard) één van de drie deelnemers aan play-off 1 die buitenshuis puntenwinst liet optekenen.

Dubbele sleutel in handen

Ondanks die zeven op vijftien met mooie thuiszeges tegen Gent en Standard staat Charleroi nog steeds laatste in dat voorste rijtje, terwijl het gewoon aardig en vrank en vrij voetbalt. Beginnen alle deelnemers aan PO1 met nul punten, staat Charleroi op dit moment op een met Kortrijk gedeelde derde plaats, na Club en Gent die tien op vijftien haalden.

Morgen heeft het een dubbele sleutel in handen. Verlies staat zo goed als gelijk met de uitschakeling voor een Europees ticket, iets waar ze in Charleroi niet meer van proefden sinds Georges Leekens er trainer was. Zoek maar eens op hoe lang dat al geleden is. Winst is een must, willen de Zebra's de komende weken nog een rol van betekenis spelen. In dat geval zal Charleroi drie van de grote tenoren thuis geklopt hebben, en mag het zich straks opmaken om ook Club een wam onthaal te bieden.

Hoe beter Anderlecht voetbalt, hoe minder het zich als titelkandidaat profileert

Winst van de thuisploeg betekent dat Charleroi naast de Brusselaars zou komen in de rangschikking én ook dat Anderlecht zo goed als zeker een kruis mag maken over zijn titelambities, al toont de uitschuiver van Club op Standard nog eens hoe dicht het allemaal op mekaar blijft zitten.

Uiteindelijk is dat de bizarre conclusie. Hoe beter Anderlecht voetbalt, hoe minder het zich als titelkandidaat profileert. In Brussel weten ze als geen ander dat er geen schoonheidsprijzen worden uitgereikt in play-off 1. Daarom is puntenwinst verplicht, wil men niet lijdzaam toekijken hoe de titelstrijd tussen de Vlaamse zustersteden beslecht wordt.

De speeltijd is voorbij. Het is vanaf vandaag/zondag moneytime in play-off 1.

Het wordt, om het met wielertermen te zeggen, morgen een algemene hergroepering vooraan, of een vlucht met twee.

Puur op basis van de statistieken in play off één is Charleroi mooi favoriet in de wedstrijd tegen Anderlecht. De Carolo's wonnen niet alleen hun thuiswedstrijd in competitieverband, ze pakten de voorbije weken sinds de start van PO1 één punt meer dan de Brusselaars, een gelijkspel buitenshuis dan nog wel, op Kortrijk. Daarmee is Charleroi naast Club Brugge (gelijk op Gent) en Gent (uitwinst bij Standard) één van de drie deelnemers aan play-off 1 die buitenshuis puntenwinst liet optekenen.Ondanks die zeven op vijftien met mooie thuiszeges tegen Gent en Standard staat Charleroi nog steeds laatste in dat voorste rijtje, terwijl het gewoon aardig en vrank en vrij voetbalt. Beginnen alle deelnemers aan PO1 met nul punten, staat Charleroi op dit moment op een met Kortrijk gedeelde derde plaats, na Club en Gent die tien op vijftien haalden.Morgen heeft het een dubbele sleutel in handen. Verlies staat zo goed als gelijk met de uitschakeling voor een Europees ticket, iets waar ze in Charleroi niet meer van proefden sinds Georges Leekens er trainer was. Zoek maar eens op hoe lang dat al geleden is. Winst is een must, willen de Zebra's de komende weken nog een rol van betekenis spelen. In dat geval zal Charleroi drie van de grote tenoren thuis geklopt hebben, en mag het zich straks opmaken om ook Club een wam onthaal te bieden.Winst van de thuisploeg betekent dat Charleroi naast de Brusselaars zou komen in de rangschikking én ook dat Anderlecht zo goed als zeker een kruis mag maken over zijn titelambities, al toont de uitschuiver van Club op Standard nog eens hoe dicht het allemaal op mekaar blijft zitten. Uiteindelijk is dat de bizarre conclusie. Hoe beter Anderlecht voetbalt, hoe minder het zich als titelkandidaat profileert. In Brussel weten ze als geen ander dat er geen schoonheidsprijzen worden uitgereikt in play-off 1. Daarom is puntenwinst verplicht, wil men niet lijdzaam toekijken hoe de titelstrijd tussen de Vlaamse zustersteden beslecht wordt.De speeltijd is voorbij. Het is vanaf vandaag/zondag moneytime in play-off 1.Het wordt, om het met wielertermen te zeggen, morgen een algemene hergroepering vooraan, of een vlucht met twee.