Genk-coach Peter Maes verraste nog voor de aftrap door anciens Yoni Buyens en Igor De Camargo een basisplaats te gunnen en Mbwana Samatta en Jonge Profvoetballer van het Jaar Leon Bailey op de bank te zetten. Het leek de Limburgers in de beginfase allerminst te helpen. Charleroi domineerde en de Carolo's versierden na 17 minuten een strafschop, toen Neeskens Kebano zijn ex-ploegmakker Dieumerci Ndongala neerhaalde. Jérémy Perbet zette zich achter de bal, maar zag zijn schot gekeerd worden door Genk-goalie Marco Bizot. De Henegouwers leken even van streek door de misser van hun topschutter, maar kwamen in het slot van de eerste helft (43.) toch nog verdiend op voorsprong. In een scrimmage na een vrije trap kwam de bal voor de voet van Amary Baby, die Bizot met een gekruist schot te grazen nam.

Leeg doel

Ook na de pauze veranderde het spelbeeld niet. De tweede helft was nauwelijks vijf minuten bezig toen Ndongala vanop rechts voorzette. Hij zag Francis N'Ganga eerst nog op Bizot stuiten, maar Perbet was goed gevolgd en tikte voor een leeg doel de 2-0 tegen de touwen. De Limburgers probeerden nadien nog wel de bakens te verzetten, maar ook de ingevallen Samatta en Bailey konden de Henegouwse grendel niet van het slot krijgen. Verdediger Christian Kabasele kopte de grootste Genkse kans een minuut voor tijd naast. Zondagnamiddag (om 14u30) spelen Genk en Charleroi de terugmatch in de Genkse Cristal Arena.

(Belga/RR)

Genk-coach Peter Maes verraste nog voor de aftrap door anciens Yoni Buyens en Igor De Camargo een basisplaats te gunnen en Mbwana Samatta en Jonge Profvoetballer van het Jaar Leon Bailey op de bank te zetten. Het leek de Limburgers in de beginfase allerminst te helpen. Charleroi domineerde en de Carolo's versierden na 17 minuten een strafschop, toen Neeskens Kebano zijn ex-ploegmakker Dieumerci Ndongala neerhaalde. Jérémy Perbet zette zich achter de bal, maar zag zijn schot gekeerd worden door Genk-goalie Marco Bizot. De Henegouwers leken even van streek door de misser van hun topschutter, maar kwamen in het slot van de eerste helft (43.) toch nog verdiend op voorsprong. In een scrimmage na een vrije trap kwam de bal voor de voet van Amary Baby, die Bizot met een gekruist schot te grazen nam. Ook na de pauze veranderde het spelbeeld niet. De tweede helft was nauwelijks vijf minuten bezig toen Ndongala vanop rechts voorzette. Hij zag Francis N'Ganga eerst nog op Bizot stuiten, maar Perbet was goed gevolgd en tikte voor een leeg doel de 2-0 tegen de touwen. De Limburgers probeerden nadien nog wel de bakens te verzetten, maar ook de ingevallen Samatta en Bailey konden de Henegouwse grendel niet van het slot krijgen. Verdediger Christian Kabasele kopte de grootste Genkse kans een minuut voor tijd naast. Zondagnamiddag (om 14u30) spelen Genk en Charleroi de terugmatch in de Genkse Cristal Arena.(Belga/RR)