In de loop van de heenronde schakelde Chris Janssens van een 4-3-3 over op een 4-4-2, waardoor Sonck toch weer in de picture komt. Zo mocht hij het voorbije weekend nog eens opdraven tegen Club Brugge. "Wesley zal bij mij nooit op de zijkant spelen, zoals vorig seizoen onder Sollied", vertelt Janssens. "Doordat Huysegems nu ook inzetbaar is, ligt er gelukkig minder druk op zijn schouders. Voordien moest het allemaal van Wesley en El Gabas komen."

Als reden voor zijn lage productiviteit haalde Sonck meermaals het gebrek aan bruikbare ballen aan. Janssens countert die stelling: "In elke wedstrijd krijgen we vijf à zes kansen om af te werken, alleen als hij speelde lukte dat niet. Je kunt de vraag dus omdraaien: kwam hij wel nog voldoende in de zestien meter? Kijk, als je tegen een hond drie keer zegt dat hij niet mag bijten, en hij bijt toch, dan moet je naar de dierenarts om hem te laten muilkorven."

"Soms moet Wesley tot tien tellen voor hij iets zegt. Zeker als je niet speelt: dan doe je je kostuum aan na de match, ga je naar het spelershome, eet je een broodje en rij je naar huis. Klaar. Maar Sonck blijft wel de beste prof die ik heb in mijn kern. Hij is zes weken naast de selectie gevallen, heeft het goed opgepakt en heeft uiteindelijk terug geknokt." (BV)

In de loop van de heenronde schakelde Chris Janssens van een 4-3-3 over op een 4-4-2, waardoor Sonck toch weer in de picture komt. Zo mocht hij het voorbije weekend nog eens opdraven tegen Club Brugge. "Wesley zal bij mij nooit op de zijkant spelen, zoals vorig seizoen onder Sollied", vertelt Janssens. "Doordat Huysegems nu ook inzetbaar is, ligt er gelukkig minder druk op zijn schouders. Voordien moest het allemaal van Wesley en El Gabas komen."Als reden voor zijn lage productiviteit haalde Sonck meermaals het gebrek aan bruikbare ballen aan. Janssens countert die stelling: "In elke wedstrijd krijgen we vijf à zes kansen om af te werken, alleen als hij speelde lukte dat niet. Je kunt de vraag dus omdraaien: kwam hij wel nog voldoende in de zestien meter? Kijk, als je tegen een hond drie keer zegt dat hij niet mag bijten, en hij bijt toch, dan moet je naar de dierenarts om hem te laten muilkorven.""Soms moet Wesley tot tien tellen voor hij iets zegt. Zeker als je niet speelt: dan doe je je kostuum aan na de match, ga je naar het spelershome, eet je een broodje en rij je naar huis. Klaar. Maar Sonck blijft wel de beste prof die ik heb in mijn kern. Hij is zes weken naast de selectie gevallen, heeft het goed opgepakt en heeft uiteindelijk terug geknokt." (BV)