Rode Duivel Christian Benteke moet het WK voetbal in Brazilië aan zich laten voorbijgaan. Hij scheurde op training bij Aston Villa zijn achillespees, zo meldden de 'Villans' op hun website. Hij is minimaal zes maanden out.

Christian Benteke moet een operatie ondergaan. "Het is een vreselijke klap voor Christian en voor de club", zo zei Villa-manager Paul Lambert. "Hij mist de rest van het seizoen en het WK. Hij zal hard werken en volgend seizoen sterker dan ooit terugkeren."

De 23-jarige Benteke, die in 2012 Genk ruilde voor Aston Villa, is een vaste waarde bij de Rode Duivels. De spits maakte al zes doelpunten in 18 interlands. In de Premier League trof hij dit seizoen al tien keer raak. Bondscoach Marc Wilmots verkiest hem gewoonlijk boven Romelu Lukaku (Everton).

Op het WK spelen de Rode Duivels hun drie matchen in groep H op 17 juni tegen Algerije, 22 juni tegen Rusland en 26 juni tegen Zuid-Korea.

Rode Duivel Christian Benteke moet het WK voetbal in Brazilië aan zich laten voorbijgaan. Hij scheurde op training bij Aston Villa zijn achillespees, zo meldden de 'Villans' op hun website. Hij is minimaal zes maanden out. Christian Benteke moet een operatie ondergaan. "Het is een vreselijke klap voor Christian en voor de club", zo zei Villa-manager Paul Lambert. "Hij mist de rest van het seizoen en het WK. Hij zal hard werken en volgend seizoen sterker dan ooit terugkeren." De 23-jarige Benteke, die in 2012 Genk ruilde voor Aston Villa, is een vaste waarde bij de Rode Duivels. De spits maakte al zes doelpunten in 18 interlands. In de Premier League trof hij dit seizoen al tien keer raak. Bondscoach Marc Wilmots verkiest hem gewoonlijk boven Romelu Lukaku (Everton). Op het WK spelen de Rode Duivels hun drie matchen in groep H op 17 juni tegen Algerije, 22 juni tegen Rusland en 26 juni tegen Zuid-Korea.