Christoph Daum wordt nieuwe coach Club Brugge

© Image Globe

De 58-jarige Christoph Daum wordt de nieuwe trainer van Club Brugge, zo bevestigt blauw-zwart zelf.

Daum tekent in Brugge een contract tot medio 2013, met optie op een bijkomend jaar. Hij volgt de Nederlander Adrie Koster op, die op 30 oktober werd ontslagen na vier opeenvolgende nederlagen in competitie, beker en Europa League.

Club Brugge stelt Daum woensdag om 15 uur voor in het Jan Breydelstadion.

Carrière
De Duitser, die na amper 55 dagen aan het einde van vorig seizoen degradeerde met Eintracht Frankfurt en een overstap naar de tweede Bundesliga niet zag zitten, was onlangs nog in beeld om de vacante positie van bondscoach van Oostenrijk in te vullen. Na het ontslag van Dietmar Constantini werd echter gekozen voor Marcel Koller (ex-Bochum en Köln).

Daum, die garant staat voor veel discipline en vooral motivatie, is een kleurrijk figuur. Hij komt voor het eerst aan de bak in België, nadat Daum in het verleden al uitstapjes maakte in Turkije (Fenerbahçe en Besiktas) en Oostenrijk (Austria Wien).

Hij is ook bekend van het drugsschandaal dat hem in 2000 de job van Duits bondscoach kostte. De Duitser had een akkoord om de Mannschaft te gaan leiden, tot uitlekte dat hij cocaïne had gebruikt. De Duitse voetbalbond stelde daarop Rudi Völler aan als bondscoach.

Club Brugge hoopte aanvankelijk Michel Preud’homme te kunnen losweken bij het Saudische Al Shabab, maar het feit dat de ex-doelman nog onder contract ligt en de afkoopsom te hoog is, deed de clubleiding van idee veranderen. (FV/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content