Club Brugge behaalt belangrijke zege tegen Legia Warschau

Club Brugge heeft donderdagavond op de vierde speeldag in groep D van de Europa League in het eigen Jan Breydelstadion met 1-0 gewonnen van de Poolse vicekampioen Legia Warschau.

In de wedstrijd van de laatste kans voor de Bruggelingen scoorde Thomas Meunier na 38 minuten het enige doelpunt, nadien was het nog bijna een uur bibberen maar uiteindelijk is de eerste groepszege voor Club toch een feit. Dankzij de 5-0 zege van Napoli tegen Midtjylland zijn de Italianen met twaalf op twaalf al zeker van de groepswinst en zakken ze dus over drie weken met niets te winnen of te verliezen naar het Jan Breydelstadion af.

De strijd om de tweede plaats ligt dan weer volledig open. Midtjylland blijft wel tweede met zes punten, maar ziet Club (4) naderen tot op twee punten. Legia is met één punt mathematisch nog niet uitgeschakeld, het heeft echter wel een mirakel nodig om de tweede ronde alsnog te bereiken.

Het doelpunt van Meunier – zijn tweede in deze Europa League – voor de pauze kwam compleet uit de lucht gevallen. De Brugse rechtsachter werkte na een knappe actie op rechts op aangeven van Abdoulay Diaby mooi af. Het maakte ongetwijfeld indruk op de vele scouts die in de tribunes zaten voor de Rode Duivel. 1-0 na 38 minuten, maar indruk maken deed Club allesbehalve, daarvoor zaten er te veel slordigheden in het spel en werd er voorin te weinig ruimte gevonden.

Jelle Vossen

Vooral diepe spits Leandro Pereira had het nog maar eens bijzonder lastig. Het waren dan ook vooral de 1.700 meegereisde Legia-supporters die met hun gezangen het vuur in de wedstrijd probeerden te houden. Het inspireerde de bezoekers weinig: Legia kwam zich niet ingraven, maar hield achterin de boel wel gesloten. Op de tegenaanval en hoekschoppen was het echter oppassen geblazen voor de Brugse verdediging. De openingstreffer zette de thuisploeg na de kampwissel ook niet aan tot grootse daden. De 2-0 stond wel bijna op het scorebord na een kopbal van Stefano Denswil, nadien had Legia het overwicht en de beste kansen. Het ontbreekt de Polen echter aan individuele klasse om het dan ook af te maken.

Preud’homme greep in door Jelle Vossen te brengen voor een teleurstellende Pereira, enkele minuten later toonde de Limburger zich meteen met een leuke kopbal, meteen ook het laatste echte Brugse wapenfeit in deze matige wedstrijd. (Belga/TE)