Vier keepers horen tot de voorselectie, met naast Gaboelov ook eerste keuze en aanvoerder Igor Akinfeev (CSKA Moskou), Soslan Dzhanayev (Rubin Kazan) en Andrey Lunyov (Zenit).

De 34-jarige Gaboelov telt tien caps achter zijn naam. Hij stond voor het laatst onder de lat in 2013. Bij Club Brugge kon hij dit seizoen niet verhuizen, en blauw-zwart liet voor de thuismatch tegen Anderlecht al weten dat hij na dit seizoen mag vertrekken.

Zenit-aanvaller Aleksandr Kokorin (48 caps, 12 goals) is niet op tijd hersteld van zijn kruisbandblessure en mist het WK.

Gastland Rusland opent het WK op 14 juni in Moskou tegen Saoedi-Arabië. Daarna wachten in groep A duels met Egypte (19 juni) en Uruguay (25 juni).

Vier keepers horen tot de voorselectie, met naast Gaboelov ook eerste keuze en aanvoerder Igor Akinfeev (CSKA Moskou), Soslan Dzhanayev (Rubin Kazan) en Andrey Lunyov (Zenit). De 34-jarige Gaboelov telt tien caps achter zijn naam. Hij stond voor het laatst onder de lat in 2013. Bij Club Brugge kon hij dit seizoen niet verhuizen, en blauw-zwart liet voor de thuismatch tegen Anderlecht al weten dat hij na dit seizoen mag vertrekken.Zenit-aanvaller Aleksandr Kokorin (48 caps, 12 goals) is niet op tijd hersteld van zijn kruisbandblessure en mist het WK. Gastland Rusland opent het WK op 14 juni in Moskou tegen Saoedi-Arabië. Daarna wachten in groep A duels met Egypte (19 juni) en Uruguay (25 juni).