Competitieleider Club Brugge en AA Gent hebben in het Jules Ottenstadion in Gent 2-2 gelijkgespeeld in de topper van de negende speeldag in de Pro League. In een boeiende eerste helft was Gent de betere ploeg.

De thuisploeg klom twee keer op voorsprong, langs Mboyo (5.) en na een strafschop van Remacle (34.), maar Club maakte telkens snel gelijk. Bacca trapte na 23 minuten een strafschop voorbij Padt, Lestienne zette na 40 minuten de 2-2 eindstand op het scorebord. In de tweede helft werd een doelpunt van Carlos Bacca nog onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Standard onderuit tegen tien Kortrijk-spelers

KV Kortrijk heeft met 2-1 gewonnen van Standard. De thuisploeg speelde nochtans een helft met een man minder.

Zukanovic bracht Kortrijk na 9 minuten op voorsprong maar werd kort voor de rust de anti-held toen hij van het veld werd gestuurd met rood. Hij sloeg de bal immers met de hand weg in het strafschopgebied. Gonzalez maakte van op de stip gelijk.

Ondanks de man minder kwam Kortrijk halfweg de tweede periode weer op voorsprong langs Chavarria (2-1). De Rouches probeerden nog de gelijkmaker te scoren, maar dat lukte niet.

In de stand wipt Kortrijk naar de zesde plaats met 14 punten, zeven minder dan leider Club Brugge. Standard is pas twaalfde met 10 op 27. (Belga/SD)

Competitieleider Club Brugge en AA Gent hebben in het Jules Ottenstadion in Gent 2-2 gelijkgespeeld in de topper van de negende speeldag in de Pro League. In een boeiende eerste helft was Gent de betere ploeg. De thuisploeg klom twee keer op voorsprong, langs Mboyo (5.) en na een strafschop van Remacle (34.), maar Club maakte telkens snel gelijk. Bacca trapte na 23 minuten een strafschop voorbij Padt, Lestienne zette na 40 minuten de 2-2 eindstand op het scorebord. In de tweede helft werd een doelpunt van Carlos Bacca nog onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Standard onderuit tegen tien Kortrijk-spelers KV Kortrijk heeft met 2-1 gewonnen van Standard. De thuisploeg speelde nochtans een helft met een man minder. Zukanovic bracht Kortrijk na 9 minuten op voorsprong maar werd kort voor de rust de anti-held toen hij van het veld werd gestuurd met rood. Hij sloeg de bal immers met de hand weg in het strafschopgebied. Gonzalez maakte van op de stip gelijk. Ondanks de man minder kwam Kortrijk halfweg de tweede periode weer op voorsprong langs Chavarria (2-1). De Rouches probeerden nog de gelijkmaker te scoren, maar dat lukte niet. In de stand wipt Kortrijk naar de zesde plaats met 14 punten, zeven minder dan leider Club Brugge. Standard is pas twaalfde met 10 op 27. (Belga/SD)