Club Brugge en Anderlecht blijven in spoor leider AA Gent

Simon Demeulemeester

Club Brugge en Anderlecht hebben net als landskampioen AA Gent hun wedstrijd gewonnen, en blijven zo in het spoor van de leider.

Club Brugge en RSC Anderlecht hebben zondagnamiddag op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League de drie punten gepakt en blijven zo in het spoor van leider AA Gent. Eerder dit weekend won Kortrijk tegen Waasland-Beveren, Moeskroen-Péruwelz deed hetzelfde in Sint-Truiden.

Jello Vossen viert zijn doelpunten in Club Brugge - KV Mechelen.
Jello Vossen viert zijn doelpunten in Club Brugge – KV Mechelen.© Belga

Club beleefde een lastige namiddag op het veld van KV Mechelen, maar haalde het uiteindelijk met zware 1-4 cijfers. Blauw-zwart, donderdag in de Europa League niet opgewassen tegen Napoli, kwam voor de pauze op achterstand na een treffer van Jens Naessens (28.).

De inbreng van Jelle Vossen na de kampwissel veranderde het spelbeeld echter volledig. De Limburger mocht op het uur een alweer ondermaatse Leandro Pereira – na liefst vijftien wedstrijden nog steeds zonder doelpunt in België – vervangen en scoorde vijf minuten later met een heerlijke volley al de gelijkmaker. Opnieuw vijf minuten later zorgde Vossen met een binnentikker op aangeven van de doorgebroken Izquierdo voor de 1-2. Voor de 26-jarige aanvaller de vijfde en zesde competitietreffer van het seizoen, waarvan vier in de laatste drie wedstrijden.

Nadien zorgden Tuur Dierckx en Hans Vanaken nog voor de overdreven 1-4 eindstand. Club beëindigde de wedstrijd nog met tien, na een domme rode kaart voor verdediger Stefano Denswil.

Geen overschot tegen Oud-Heverlee Leuven

Anderlecht, dat in eigen huis geen overschot had tegen Oud-Heverlee Leuven (3-2), is derde met 32 punten. Paars-wit kwam tegen de staartploeg uit Leuven, waar Emilio Ferrera deze week overnam van Jacky Mathijssen, al snel op achterstand na een doelpunt van Croizet (2.). Suarez (31.) en Sylla (39.) trokken de situatie nog voor de pauze recht, Leandro Trossard bracht vlak na de koffie de bezoekers echter weer helemaal in de wedstrijd met de gelijkmaker.

Twintig minuten voor affluiten zette Sylla met zijn tweede van de namiddag de 3-2 eindstand op het bord in het Astridpark.

Zondagavond staat er nog één duel op het programma. Bob Peeters krijgt dan zijn vuurdoop bij rode lantaarn Westerlo in het slotduel tegen KV Oostende.

Landskampioen en competitieleider AA Gent heeft zaterdagavond op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League met 0-1 gewonnen op het veld van Racing Genk. Danijel Milicevic scoorde na 21 minuten met een heerlijke knal het enige doelpunt van de wedstrijd.

De Gentenaars, duidelijk in de ‘winning mood’ dankzij de uitstekende resultaten in de Champions League, blijven met 36 punten uit 17 wedstrijden mooi aan de leiding in de Jupiler Pro League en zetten met de tiende competitiezege van het seizoen ook druk op de eerste achtervolgers.

Club Brugge is met een match minder met 31 punten tweede in de stand, gevolgd door KV Oostende (31) en RSC Anderlecht (29). Racing Genk blijft voorlopig met 23 punten wel zesde, maar dreigt dit weekend toch uit de top zes te vallen.

Vrijdag opende Standard de debatten op de zeventiende speeldag met een felbevochten 2-3 zege op het veld van Zulte Waregem.

KV Kortrijk duikt top zes binnen na vlotte zege tegen Waasland-Beveren

KV Kortrijk heeft met 3-1 gewonnen van Waasland-Beveren. Marusic (10.), Papazoglou (12.) en De Smet (26.) bezorgden de thuisploeg al snel een geruststellende voorsprong, Zinho Gano (43.) milderde nog voor de pauze voor de bezoekers maar verder dan 3-1 kwam Waasland-Beveren niet meer in het Guldensporenstadion.

KV Kortrijk springt zo over Racing Genk met 25 punten naar de zesde plaats.

Sporting Lokeren verrasend op Charleroi

Sporting Lokeren ging verrassend met 1-2 winnen bij Charleroi. Ngolok (35.) en Miric (69.) zorgden voor een 0-2 voorsprong op Mambourg, de slotfase werd nog spannend na de aansluitingstreffer van Ndongala (80.). Verder kwam de thuisploeg echter niet meer.

In de stand stijgt het Lokeren van Georges Leekens voorlopig een plaats, met 18 punten zijn de Waaslanders nu twaalfde. De Karolo’s blijven met 21 punten tiende.

Moeskroen-Péruwelz gaat drie punten halen in Sint-Truiden

Moeskroen-Péruwelz heeft zaterdag een uitstekende zaak gedaan in de strijd om het behoud. Op de 17e speeldag gingen de Henegouwers met 0-1 winnen bij Sint-Truiden. Anice Badri scoorde het enige doelpunt van de partij acht minuten voor tijd, op assist van Marko Scepovic.

Met 18 punten uit zestien wedstrijden is Moeskroen-Péruwelz veertiende in de stand, op gelijke hoogte van Lokeren en KV Mechelen en zes punten voor Oud-Heverlee Leuven en Westerlo. Sint-Truiden is met 21 punten achtste. Een zege tegen Moeskroen-Péruwelz had de Truienaars op één punt van een plaats in play-off I gebracht. (Belga/SD)