Anderlecht, met de eerder verguisde Trebel op het middenveld en Kompany op de bank, kwam na vijf minuten verrassend op voorsprong. Mignolet verliet zijn doel bij een dieptepass, maar Amuzu was hem te snel af. Daardoor belandde het leer bij Chadli, die de 0-1 in doel deponeerde.

Meteen daarna volgde echter al de gelijkmaker. Tau, die voorin de voorkeur genoot op Okereke, schilderde de bal op het hoofd van Dennis. Van Crombrugge bracht redding op zijn kopbal, de rebound van Diatta vloog echter via de paal en de Anderlecht-doelman tegen de netten.

Diatta verlost Club

Van Crombrugge hield paars-wit nadien in de wedstrijd, wat resulteerde in een 1-1 ruststand. Na de pauze bleef Anderlecht sterretjes zien, maar Van Crombrugge keepte een puike partij. Toch moest Mignolet aan de overzijde bij de les blijven. Met een voetreflex voorkwam hij een doelpunt van Luckassen, vrijstaand na een vrije trap.

De belegering van het paars-witte doel leverde in de 69e minuut dan toch iets op voor het team van Philippe Clement. Met een mooie volley verschalkte Diatta (foto) Van Crombrugge.

Standard op kop

Anderlecht blijft zo krasselen en staat met 5 op 24 op de dertiende plaats. Enkel Cercle Brugge, Waasland-Beveren en Eupen, die drie punten tellen, doen slechter. Met 17 op 21 klimt Club Brugge naar de tweede plaats.

Standard, dat eerder op de dag Eupen met 3-0 versloeg, is leider met 18 punten. Kostas Laifis en Aleksandar Boljevic namen de doelpunten voor hun rekening. De Rouches hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. Bij Standard begon Zinho Vanheusden voor het eerst dit seizoen in de basis. De verdediger kreeg meteen de aanvoerdersband van Michel Preud'homme.

Anderlecht, met de eerder verguisde Trebel op het middenveld en Kompany op de bank, kwam na vijf minuten verrassend op voorsprong. Mignolet verliet zijn doel bij een dieptepass, maar Amuzu was hem te snel af. Daardoor belandde het leer bij Chadli, die de 0-1 in doel deponeerde. Meteen daarna volgde echter al de gelijkmaker. Tau, die voorin de voorkeur genoot op Okereke, schilderde de bal op het hoofd van Dennis. Van Crombrugge bracht redding op zijn kopbal, de rebound van Diatta vloog echter via de paal en de Anderlecht-doelman tegen de netten. Diatta verlost ClubVan Crombrugge hield paars-wit nadien in de wedstrijd, wat resulteerde in een 1-1 ruststand. Na de pauze bleef Anderlecht sterretjes zien, maar Van Crombrugge keepte een puike partij. Toch moest Mignolet aan de overzijde bij de les blijven. Met een voetreflex voorkwam hij een doelpunt van Luckassen, vrijstaand na een vrije trap. De belegering van het paars-witte doel leverde in de 69e minuut dan toch iets op voor het team van Philippe Clement. Met een mooie volley verschalkte Diatta (foto) Van Crombrugge. Standard op kop Anderlecht blijft zo krasselen en staat met 5 op 24 op de dertiende plaats. Enkel Cercle Brugge, Waasland-Beveren en Eupen, die drie punten tellen, doen slechter. Met 17 op 21 klimt Club Brugge naar de tweede plaats. Standard, dat eerder op de dag Eupen met 3-0 versloeg, is leider met 18 punten. Kostas Laifis en Aleksandar Boljevic namen de doelpunten voor hun rekening. De Rouches hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. Bij Standard begon Zinho Vanheusden voor het eerst dit seizoen in de basis. De verdediger kreeg meteen de aanvoerdersband van Michel Preud'homme.