Het bedrag van 2,5 miljoen euro dat Club Brugge als ontslagvergoeding aan Georges Leekens zou moeten betalen, klopt niet.

"Het is een stuk minder," zei general manager Vincent Mannaert tijdens een persconferentie in het Jan Breydelstadion.

Club zal volgens Mannaert ook niet proberen om een lagere ontslagvergoeding te onderhandelen, en zal het contract van Leekens correct afhandelen.

"Wij gaan de wettelijke regeling uiteraard respecteren. Het initiatief tot ontslag lag namelijk bij Club Brugge", aldus Mannaert. "We gaan correct onze verantwoordelijkheid opnemen."

Hoeveel de ontslagvergoeding dan wel bedraagt, wou Mannaert niet kwijt. "De trainer is de belangrijkste man op Club Brugge. Het past dan ook in onze filosofie dat die kan verdienen wat de beste spelers van de club verdienen", wou hij wel nog kwijt.

Inschattingsfout

Mannaert gaf ook toe dat Club Brugge een inschattingsfout maakte. "De chemie heeft niet gewerkt. Het parcours was sowieso wisselvallig. Resultaten kunnen iets maskeren, maar ook die waren er niet meer".

De manager vindt het echter te gemakkelijk om enkel de coach met de vinger te wijzen. "Ook de spelers zijn verantwoordelijk. Philippe Clément, die nu tijdelijk overneemt, heeft geen toverstok en ook de volgende coach zal die niet hebben."

Opvolger

Over de opvolger van Leekens kon Mannaert nog niet veel kwijt. "We gaan op zoek naar iemand die bij voorkeur vrij is." Brugge haalde voor de zomer Leekens weg bij de Rode Duivels en dat zorgde toen voor heel wat commotie.

"Onze zoektocht stopt niet aan de landsgrenzen en we gaan daar geen termijn op kleven. Voorlopig hebben we alle vertrouwen in Philippe."

Mannaert gaf ook mee dat Clément normaal ook onder de nieuwe trainer assistent blijft. Of het imago niet besmeurd is na de vele trainerswissels de voorbije jaren? "Nee, de realiteit overstijgt de perceptie. Vorige week stonden we nog eerste met het beste doelpuntensaldo. Er is ook heel wat ten goede veranderd bij Club Brugge", besloot Mannaert. (Belga/KVDA)

Het bedrag van 2,5 miljoen euro dat Club Brugge als ontslagvergoeding aan Georges Leekens zou moeten betalen, klopt niet. "Het is een stuk minder," zei general manager Vincent Mannaert tijdens een persconferentie in het Jan Breydelstadion. Club zal volgens Mannaert ook niet proberen om een lagere ontslagvergoeding te onderhandelen, en zal het contract van Leekens correct afhandelen. "Wij gaan de wettelijke regeling uiteraard respecteren. Het initiatief tot ontslag lag namelijk bij Club Brugge", aldus Mannaert. "We gaan correct onze verantwoordelijkheid opnemen." Hoeveel de ontslagvergoeding dan wel bedraagt, wou Mannaert niet kwijt. "De trainer is de belangrijkste man op Club Brugge. Het past dan ook in onze filosofie dat die kan verdienen wat de beste spelers van de club verdienen", wou hij wel nog kwijt. Inschattingsfout Mannaert gaf ook toe dat Club Brugge een inschattingsfout maakte. "De chemie heeft niet gewerkt. Het parcours was sowieso wisselvallig. Resultaten kunnen iets maskeren, maar ook die waren er niet meer". De manager vindt het echter te gemakkelijk om enkel de coach met de vinger te wijzen. "Ook de spelers zijn verantwoordelijk. Philippe Clément, die nu tijdelijk overneemt, heeft geen toverstok en ook de volgende coach zal die niet hebben." Opvolger Over de opvolger van Leekens kon Mannaert nog niet veel kwijt. "We gaan op zoek naar iemand die bij voorkeur vrij is." Brugge haalde voor de zomer Leekens weg bij de Rode Duivels en dat zorgde toen voor heel wat commotie. "Onze zoektocht stopt niet aan de landsgrenzen en we gaan daar geen termijn op kleven. Voorlopig hebben we alle vertrouwen in Philippe." Mannaert gaf ook mee dat Clément normaal ook onder de nieuwe trainer assistent blijft. Of het imago niet besmeurd is na de vele trainerswissels de voorbije jaren? "Nee, de realiteit overstijgt de perceptie. Vorige week stonden we nog eerste met het beste doelpuntensaldo. Er is ook heel wat ten goede veranderd bij Club Brugge", besloot Mannaert. (Belga/KVDA)