"De boomlange aanvaller stond al enkele jaren op het lijstje van Club. De afwerker was in 91 wedstrijden met FC Viktoria Plzen in de Fortuna Liga 58 keer beslissend: 45 doelpunten en 13 assists", zo klinkt het bij Club Brugge.

De 26-jarige Krmencik speelde sinds begin 2016 voor Plzen, waarmee hij het dit seizoen in de voorronde van de Europa League nog opnam tegen Antwerp. Nadat de heenwedstrijd in de derde voorronde in Deurne met 1-0 werd verloren, volstond een 2-1 thuiszege na verlengingen niet om door te stoten. Krmencik nam toen beide doelpunten voor zijn rekening. Dit seizoen trof hij in 25 wedstrijden over alle competities heen al vijftien keer raak voor zijn ploeg. Bij de Tsjechische nationale ploeg staat de teller op acht doelpunten in 23 interlands. Met zijn 1m91 is hij het type krachtige afwerker waarnaar de Belgische vicekampioen op zoek was, een vlot scorende spits had Club Brugge niet in de rangen. Voor Krmencik wordt het zijn eerste buitenlands avontuur.

Nu Krmencik heeft getekend bij Club, zal Adolfo Gaich meer dan waarschijnlijk de overstap niet maken. Het twintigjarige Argentijnse talent was de eerste prioriteit bij blauw-zwart, maar zijn Argentijnse club San Lorenzo speelt het hard in de onderhandelingen. Volgens Argentijnse media zou San Lorenzo 17 miljoen dollar (15,5 miljoen euro) en tien procent op de meerwaarde bij een eventuele doorverkoop vragen voor Gaich.

Vossen verlaat Club definitief

Jelle Vossen verliet dan weer Club Brugge voor Zulte Waregem. Hij ondertekende er een contravct voor 3,5 jaar. Het jeugdproduct van Racing Genk speelde op een seizoen bij Cercle Brugge na tussen 2007 en 2014 uitsluitend voor de Limburgers. Na een avontuurtje in Engeland bij Middlesbrough en Burnley keerde Vossen in de zomer van 2015 terug naar België, bij Club Brugge. Daar was de doelpuntenmaker dit seizoen overbodig geworden in het systeem van coach Philippe Clement. Vossen kwam dit seizoen slechts twee keer in actie voor blauw-zwart.

'Ik moest een stap zetten om opnieuw aan spelen toe te komen', geeft Vossen toe. 'Zulte Waregem is een ploeg met ambitie die op twee fronten nog meespeelt. We strijden om Play-off 1 en om de bekerfinale. Dit lijkt me een goede kans. Ik vul de ploeg goed aan. Mijn beste kwaliteit is om doelpunten te maken. In en rond de box heb ik al bewezen dat ik kansen afwerk. Ik hoop ook mijn ervaring bij te dragen', aldus de dertigjarige Limburger.

Vossen speelde voor Genk, Cercle Brugge en Club Brugge samen 412 wedstrijden. Daarin was hij goed voor 161 doelpunten, waarvan 105 voor Genk en 48 voor blauw-zwart, en 52 assists. Vossen speelde ook twaalf keer in het shirt van de Rode Duivels.

Club Brugge is de opponent van Zulte Waregem in de halve finales van de Croky Cup. Vorige week woensdag hield Essevee blauw-zwart op 1-1 in Jan Breydel, de return vindt volgende week woensdag plaats.

"De boomlange aanvaller stond al enkele jaren op het lijstje van Club. De afwerker was in 91 wedstrijden met FC Viktoria Plzen in de Fortuna Liga 58 keer beslissend: 45 doelpunten en 13 assists", zo klinkt het bij Club Brugge. De 26-jarige Krmencik speelde sinds begin 2016 voor Plzen, waarmee hij het dit seizoen in de voorronde van de Europa League nog opnam tegen Antwerp. Nadat de heenwedstrijd in de derde voorronde in Deurne met 1-0 werd verloren, volstond een 2-1 thuiszege na verlengingen niet om door te stoten. Krmencik nam toen beide doelpunten voor zijn rekening. Dit seizoen trof hij in 25 wedstrijden over alle competities heen al vijftien keer raak voor zijn ploeg. Bij de Tsjechische nationale ploeg staat de teller op acht doelpunten in 23 interlands. Met zijn 1m91 is hij het type krachtige afwerker waarnaar de Belgische vicekampioen op zoek was, een vlot scorende spits had Club Brugge niet in de rangen. Voor Krmencik wordt het zijn eerste buitenlands avontuur. Nu Krmencik heeft getekend bij Club, zal Adolfo Gaich meer dan waarschijnlijk de overstap niet maken. Het twintigjarige Argentijnse talent was de eerste prioriteit bij blauw-zwart, maar zijn Argentijnse club San Lorenzo speelt het hard in de onderhandelingen. Volgens Argentijnse media zou San Lorenzo 17 miljoen dollar (15,5 miljoen euro) en tien procent op de meerwaarde bij een eventuele doorverkoop vragen voor Gaich. Jelle Vossen verliet dan weer Club Brugge voor Zulte Waregem. Hij ondertekende er een contravct voor 3,5 jaar. Het jeugdproduct van Racing Genk speelde op een seizoen bij Cercle Brugge na tussen 2007 en 2014 uitsluitend voor de Limburgers. Na een avontuurtje in Engeland bij Middlesbrough en Burnley keerde Vossen in de zomer van 2015 terug naar België, bij Club Brugge. Daar was de doelpuntenmaker dit seizoen overbodig geworden in het systeem van coach Philippe Clement. Vossen kwam dit seizoen slechts twee keer in actie voor blauw-zwart. 'Ik moest een stap zetten om opnieuw aan spelen toe te komen', geeft Vossen toe. 'Zulte Waregem is een ploeg met ambitie die op twee fronten nog meespeelt. We strijden om Play-off 1 en om de bekerfinale. Dit lijkt me een goede kans. Ik vul de ploeg goed aan. Mijn beste kwaliteit is om doelpunten te maken. In en rond de box heb ik al bewezen dat ik kansen afwerk. Ik hoop ook mijn ervaring bij te dragen', aldus de dertigjarige Limburger. Vossen speelde voor Genk, Cercle Brugge en Club Brugge samen 412 wedstrijden. Daarin was hij goed voor 161 doelpunten, waarvan 105 voor Genk en 48 voor blauw-zwart, en 52 assists. Vossen speelde ook twaalf keer in het shirt van de Rode Duivels. Club Brugge is de opponent van Zulte Waregem in de halve finales van de Croky Cup. Vorige week woensdag hield Essevee blauw-zwart op 1-1 in Jan Breydel, de return vindt volgende week woensdag plaats.