Door zijn zware contract bij Club Brugge hadden sommige voetbalsupporters een ontslag van Georges Leekens nog niet verwacht. Geldt dat ook voor u?

Club Brugge heeft Georges Leekens woensdag (na de 3-2-nederlaag bij Lierse, nvdr.) nog niet ontslagen om twee redenen. Een daarvan was zijn zware contract, de andere is dat een ontslag ook voor het bestuur en dan vooral voorzitter Bart Verhaeghe een nederlaag zou zijn. Club hoopte nog op een kentering tegen Zulte-Waregem, maar die kwam er niet. Na de zwakke vertoning van gisteren was er geen andere optie meer.

Waar is het foutgelopen in het huwelijk tussen Club Brugge en Leekens? Club Brugge heeft zich miskeken op Leekens. Er is in feite sprake van een generatiekloof: in het begin van zijn carrière was Leekens een heel vernieuwende trainer maar nu lijkt het dat hij de mentale kracht niet meer heeft om met de ego's in de groep om te gaan. Hij liet de groep te vrij en wekte met zijn familiair gedrag irritatie en ergernis op in alle geledingen. Dan is anarchie nooit ver weg en dat liet zich zien op het veld: er zat geen lijn in de groep. Dat spelers de ploeg saboteerden, lijkt me wel vergezocht.

Wie zijn volgens u de belangrijkste kandidaat-opvolgers? Christoph Daum (Leekens' voorganger, nvdr.) wordt al twee weken genoemd. Ik kan moeilijk geloven dat hij zou terugkeren, maar feit is wel dat Club Brugge zo'n type nodig heeft. In België zie ik geen kandidaten, ook Peter Maes van Sporting Lokeren of Hein Vanhaezebrouck van KV Kortrijk niet. Het komt er voor het bestuur nu op aan geen fout te maken. Club Brugge heeft een hele strenge trainer nodig en zal goed moeten screenen. (KVDA)

Door zijn zware contract bij Club Brugge hadden sommige voetbalsupporters een ontslag van Georges Leekens nog niet verwacht. Geldt dat ook voor u? Club Brugge heeft Georges Leekens woensdag (na de 3-2-nederlaag bij Lierse, nvdr.) nog niet ontslagen om twee redenen. Een daarvan was zijn zware contract, de andere is dat een ontslag ook voor het bestuur en dan vooral voorzitter Bart Verhaeghe een nederlaag zou zijn. Club hoopte nog op een kentering tegen Zulte-Waregem, maar die kwam er niet. Na de zwakke vertoning van gisteren was er geen andere optie meer. Waar is het foutgelopen in het huwelijk tussen Club Brugge en Leekens? Club Brugge heeft zich miskeken op Leekens. Er is in feite sprake van een generatiekloof: in het begin van zijn carrière was Leekens een heel vernieuwende trainer maar nu lijkt het dat hij de mentale kracht niet meer heeft om met de ego's in de groep om te gaan. Hij liet de groep te vrij en wekte met zijn familiair gedrag irritatie en ergernis op in alle geledingen. Dan is anarchie nooit ver weg en dat liet zich zien op het veld: er zat geen lijn in de groep. Dat spelers de ploeg saboteerden, lijkt me wel vergezocht.Wie zijn volgens u de belangrijkste kandidaat-opvolgers? Christoph Daum (Leekens' voorganger, nvdr.) wordt al twee weken genoemd. Ik kan moeilijk geloven dat hij zou terugkeren, maar feit is wel dat Club Brugge zo'n type nodig heeft. In België zie ik geen kandidaten, ook Peter Maes van Sporting Lokeren of Hein Vanhaezebrouck van KV Kortrijk niet. Het komt er voor het bestuur nu op aan geen fout te maken. Club Brugge heeft een hele strenge trainer nodig en zal goed moeten screenen. (KVDA)