Club Brugge kan niet winnen in jubileumwedstrijd: 1-1 tegen Genk

Club Brugge heeft zijn 125-jarig bestaan niet kunnen opluisteren met een zege tegen Racing Genk. Het werd 1-1.

Thomas Buffel bracht de bezoekers in de 49e minuut op voorsprong, Jelle Vossen (85.) bracht Blauw-zwart nog langszij tegen zijn ex-ploeg.

In de stand is Club Brugge met 24 punten voorlopig gedeeld tweede, op zes punten van leider Zulte Waregem. Genk staat met 21 punten op de achtste plaats.

Verslag

Beide teams, die deze week hun Europese wedstrijd verloren, serveerden in het Jan Breydelstadion een wedstrijd die goed op en neer ging. Al na vier minuten haalde Alejandro Pozuelo hard uit, maar Club-doelman Ludovic Butelle pakte uit met een goede reflex. Aan de overzijde reageerde Jelle Vossen tegen zijn ex-club met een gevaarlijke kopbal, even later gevolgd door een afstandsschot. Na een snelle uitbraak kreeg Hans Vanaken een grote kans, maar hij knalde over. Vier minuten voor rust mocht Claudemir van dichtbij koppen, maar hij besloot recht op Marco Bizot.

De troepen van Peter Maes kwamen vroeg in de tweede helft op voorsprong. Ruud Vormer kopte in de voeten van Thomas Buffel, die het leer in de linkerhoek schoof. Via de hand van Butelle ging de bal tegen de netten. Meteen daarna verhinderde de doelman de 0-2 na een knappe actie van Leon Bailey. Vormer legde in het slot van ver aan, zijn schot ging rakelings naast. Uitgerekend Vossen zorgde vijf minuten voor het einde met een knappe volley voor de gelijkmaker. Club Brugge belegerde nog het Genkse doel, zonder evenwel te scoren.

Speciaal shirt

Op 13 november blaast Club Brugge 125 kaarsjes uit. Om dat te vieren speelde blauw-zwart zondag met een speciale opdruk. Op de shirts waren de 14 landstitels, 11 bekers en 14 supercups van de club te zien.