Het late doelpunt van Marouane Fellaini in de heenmatch in Manchester vorige week maakt de opdracht voor Club Brugge nog een pak moeilijker dan ze al was. Blauw-zwart moet in het eigen Jan Breydelstadion een 3-1-achterstand goed maken, wil het zich nog kwalificeren voor de groepsfase voor de Champions League. Bovendien zitten de West-Vlamingen allesbehalve in een winning mood, want het leed afgelopen weekend bij Zulte Waregem al zijn tweede nederlaag in vijf competitiewedstrijden.

Thuisreputatie

Club Brugge zal tegen Manchester United vooral moed moeten proberen te putten uit zijn goede thuisreputatie. In de competitie pakte het op eigen veld dit seizoen zes op zes tegen KV Mechelen en KV Kortrijk. Ook vorig seizoen verloor het in de competitie in het eigen Jan Breydel slechts één keer: 2-3 tegen AA Gent in play-off 1. Van de andere 20 thuisduels won Club er 15 en speelde het vijf keer gelijk.

Maar ook Europees kan het team van trainer Michel Preud'homme zich optrekken aan goede thuisstatistieken. Zo bleef Club Brugge in zijn laatste tien Europese thuismatchen ongeslagen: het won zes keer en speelde vier keer gelijk. Tegen Engelse clubs ziet het thuisrapport er zelfs nog beter uit: zes zeges tegenover twee draws en een nederlaag (tegen Birmingham City in 2011, 1-2).

Een herhaling van het resultaat van zijn laatste Europese thuismatch tegen Panathinaikos in de vorige ronde (3-0) volstaat voor de Belgische vicekampioen om door te stoten. Club Brugge vraagt met een filmpje de steun van de supporters:

2-1

De laatste keer dat Manchester United naar België kwam voor een Champions League-wedstrijd ging het de boot in. In 2000 won Anderlecht met 2-1:

Het late doelpunt van Marouane Fellaini in de heenmatch in Manchester vorige week maakt de opdracht voor Club Brugge nog een pak moeilijker dan ze al was. Blauw-zwart moet in het eigen Jan Breydelstadion een 3-1-achterstand goed maken, wil het zich nog kwalificeren voor de groepsfase voor de Champions League. Bovendien zitten de West-Vlamingen allesbehalve in een winning mood, want het leed afgelopen weekend bij Zulte Waregem al zijn tweede nederlaag in vijf competitiewedstrijden.Club Brugge zal tegen Manchester United vooral moed moeten proberen te putten uit zijn goede thuisreputatie. In de competitie pakte het op eigen veld dit seizoen zes op zes tegen KV Mechelen en KV Kortrijk. Ook vorig seizoen verloor het in de competitie in het eigen Jan Breydel slechts één keer: 2-3 tegen AA Gent in play-off 1. Van de andere 20 thuisduels won Club er 15 en speelde het vijf keer gelijk.Maar ook Europees kan het team van trainer Michel Preud'homme zich optrekken aan goede thuisstatistieken. Zo bleef Club Brugge in zijn laatste tien Europese thuismatchen ongeslagen: het won zes keer en speelde vier keer gelijk. Tegen Engelse clubs ziet het thuisrapport er zelfs nog beter uit: zes zeges tegenover twee draws en een nederlaag (tegen Birmingham City in 2011, 1-2). Een herhaling van het resultaat van zijn laatste Europese thuismatch tegen Panathinaikos in de vorige ronde (3-0) volstaat voor de Belgische vicekampioen om door te stoten. Club Brugge vraagt met een filmpje de steun van de supporters: