Club Brugge klopt AA Gent en pakt felbegeerde tweede plaats

Club Brugge heeft zich zondag op de tiende en laatste speeldag van Play-off I in de Jupiler Pro League verzekerd van de tweede plaats in de eindstand en het ticket voor de derde kwalificatieronde van de Champions League dat eraan verbonden is.

Blauw-zwart haalde het in het eigen Jan Breydelstadion met 2-1 van concurrent AA Gent. Wesley (24.), Hans Vanaken (57.) en Kenny Saief (70.) waren de doelpuntenmakers van dienst.

In zijn mogelijk laatste wedstrijd als coach bij Club schudde Michel Preud’homme zijn basiself opnieuw flink door mekaar. Zo mochten Cools, Refaelov en Wesley starten. Touba, Simons en Rotariu begonnen op de bank en Limbombe verving de geblesseerde Gouden Schoen Izquierdo. Gent miste Asare en (in extremis ook) Gigot. De inzet van de partij was bekend, de Bruggelingen hadden aan een gelijkspel voldoende om zich van plaats twee te verzekeren terwijl de Buffalo’s moesten winnen.

In een felle eerste helft zorgde Wesley in de 24e minuut voor de openingstreffer, de Braziliaan tikte een hoekschop van Refaelov bij de eerste paal tegen de touwen. Gent was in de eerste helft amper gevaarlijk en moest uit een ander vaatje tappen. Na de pauze kwamen de bezoekers sterker voor de dag en Milicevic zorgde al snel ei zo na voor de 1-1, maar Horvath stond pal. Twaalf minuten na rust was het echter Vanaken die scoorde, hij knalde de 2-0 in de korte hoek. De partij leek beslist, maar Saief maakte het met een individuele actie nog spannend en zorgde voor de aansluitingstreffer (70.). Verder kwamen de Buffalo’s niet meer, in de slotminuten kreeg Club-coach Preud’homme nog lof van de thuisfans.

Club beëindigt het seizoen als tweede en mag naar de derde voorronde van de Champions League. Gent is derde en komt in actie in de derde voorronde van de Europa League.