Hans Vanaken kopte de openingsgoal na negen minuten voorbij Roef. De middenvelder stond op de juiste plaats om een gemeten voorzet van Limbombe af te ronden.

De vroege treffer bleek, tot spijt van het volgelopen Jan Breydel, niet het startschot voor een boeiende eerste helft. Veel doelgevaar viel er immers niet te noteren.

Na de pauze verdubbelde blauwzwart de voorsprong vrijwel meteen. Ruud Vormer trapte een voorzet van Limbombe, die zijn tweede assist leverde, tegen de netten: 2-0.

Anderlecht-trainer Rene Weiler bracht kort daarna Bruno voor de alweer tegenvallende Stanciu en gooide ook Harbaoui in de strijd in plaats van Deschacht.

Drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd scoorde de onvermijdelijke Teodorczyk de aansluitingstreffer, maar dichter kwam paarswit niet.

Anderlecht speelde dan al een kwartier met een man meer na de uitsluiting van Wesley Moraes. Die mocht in de 72e minuut, kort na zijn invalbeurt, gaan douchen na een klap aan de omknellende Kara.

In het klassement wordt Club Brugge vierde met 19 punten. Anderlecht laat de kans liggen om over Zulte Waregem naar de eerste plaats te wippen. Essevee, dat zaterdag won met 2-0 van Lokeren, totaliseert 23 punten, twee meer dan Sporting. (Belga/BO)

Hans Vanaken kopte de openingsgoal na negen minuten voorbij Roef. De middenvelder stond op de juiste plaats om een gemeten voorzet van Limbombe af te ronden. De vroege treffer bleek, tot spijt van het volgelopen Jan Breydel, niet het startschot voor een boeiende eerste helft. Veel doelgevaar viel er immers niet te noteren. Na de pauze verdubbelde blauwzwart de voorsprong vrijwel meteen. Ruud Vormer trapte een voorzet van Limbombe, die zijn tweede assist leverde, tegen de netten: 2-0.Anderlecht-trainer Rene Weiler bracht kort daarna Bruno voor de alweer tegenvallende Stanciu en gooide ook Harbaoui in de strijd in plaats van Deschacht. Drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd scoorde de onvermijdelijke Teodorczyk de aansluitingstreffer, maar dichter kwam paarswit niet. Anderlecht speelde dan al een kwartier met een man meer na de uitsluiting van Wesley Moraes. Die mocht in de 72e minuut, kort na zijn invalbeurt, gaan douchen na een klap aan de omknellende Kara. In het klassement wordt Club Brugge vierde met 19 punten. Anderlecht laat de kans liggen om over Zulte Waregem naar de eerste plaats te wippen. Essevee, dat zaterdag won met 2-0 van Lokeren, totaliseert 23 punten, twee meer dan Sporting. (Belga/BO)