Leider Club Brugge had het zondag op de elfde speeldag lang niet makkelijk tegen seizoensrevelatie Antwerp FC, maar won met 1-0.

Matchverloop

Club toonde het meeste initiatief, maar slaagde er niet in om het verdedigend blok van Antwerp te ontgrendelen. Iets over het halfuur brak Saulo Decarli (35.) dan toch de ban, toen de Zwitserse verdediger het gevatst reageerde en de rebound tegen de netten knalde.

Na de pauze wilde Club snel de bevrijdende 2-0 netten, maar het kon Antwerp-doelman Bolat niet meer in de problemen brengen. De bezoekers gingen meer in hun kansen geloven, en thuiskeeper Horvath moest Haroun van de gelijkmaker houden.

Tien zeges

Uiteindelijk hielden de West-Vlamingen stand en konden ze hun tiende zege in elf wedstrijden pakken. In de stand staat Club aan kop met dertig punten, ruim voor eerste achtervolgers Charleroi (22) en STVV (20). Antwerp volgt op een (gedeelde) vierde stek met achttien punten.

In de vooravond (18u) ontvangt Anderlecht in de hoofdstad Racing Genk. Zulte Waregem en Waasland-Beveren sluiten nadien (20u) de elfde speeldag af aan de Gaverbeek.

Leider Club Brugge had het zondag op de elfde speeldag lang niet makkelijk tegen seizoensrevelatie Antwerp FC, maar won met 1-0.Club toonde het meeste initiatief, maar slaagde er niet in om het verdedigend blok van Antwerp te ontgrendelen. Iets over het halfuur brak Saulo Decarli (35.) dan toch de ban, toen de Zwitserse verdediger het gevatst reageerde en de rebound tegen de netten knalde. Na de pauze wilde Club snel de bevrijdende 2-0 netten, maar het kon Antwerp-doelman Bolat niet meer in de problemen brengen. De bezoekers gingen meer in hun kansen geloven, en thuiskeeper Horvath moest Haroun van de gelijkmaker houden. Uiteindelijk hielden de West-Vlamingen stand en konden ze hun tiende zege in elf wedstrijden pakken. In de stand staat Club aan kop met dertig punten, ruim voor eerste achtervolgers Charleroi (22) en STVV (20). Antwerp volgt op een (gedeelde) vierde stek met achttien punten. In de vooravond (18u) ontvangt Anderlecht in de hoofdstad Racing Genk. Zulte Waregem en Waasland-Beveren sluiten nadien (20u) de elfde speeldag af aan de Gaverbeek.