Club Brugge klopt KV Oostende in West-Vlaamse topper

Club Brugge heeft in de topper van de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League KV Oostende verslagen met 2-0.

Club Brugge heeft zaterdag in de topper van de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League de drie punten thuisgehouden tegen KV Oostende.

Goudhaantje José Izquierdo (58e minuut) en Jelle Vossen (93e minuut) op strafschop) bezorgden Club de zege in de zogeheten ‘Zeeslag om Vlaanderen’ en zo wipt de landskampioen in de stand over KVO naar een met Zulte Waregem gedeelde leidersplaats. Essevee moet later zaterdag wel zelf nog aan de bak tegen Waasland-Beveren.

In de eerste helft was er vooral veel strijd te zien in het Jan Breydelstadion. Grote kansen waren schaars, voor Club tikte Cools het leer van dichtbij over en voor KVO mikte Musona naast.

Iets voor het uur brak José Izquierdo de ban voor Club met een hem kenmerkende actie: bal aannemen, kappen en in de verste hoek binnenknallen. Doelman Ovono had geen verhaal tegen het schot van de kleine Colombiaan, Blauw-Zwart stond na 58 minuten 1-0 voor. Een klein kwartiertje later had Limbombe de 2-0 aan de voet, zijn poging ging echter nipt over de kooi van Ovono.

Aan de overkant probeerden de Kustboys de bakens te verzetten, maar tot echte kansen leidde dat niet. In de ultieme slotfase stelde Vossen van op de stip de zege van de thuisploeg helemaal veilig.

Zulte Waregem is zaterdag niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel op eigen veld tegen Waasland-Beveren. Essevee klom nochtans al na vier minuten op voorsprong via kapitein Mbaye Leye, negen minuten voor rust maakte Zinho Gano gelijk. Ondanks het puntenverlies is Zulte Waregem wel alleen leider in de stand, het heeft één punt voorsprong op Club Brugge.

Nog zaterdagavond pakte STVV een nipte 1-0 overwinning in de degradatietopper tegen Moeskroen. Verdediger Ruben Fernandes maakte in de 52e minuut de enige treffer van de partij op Stayen.

Westerlo en AA Gent hebben zaterdag 0-0 gelijkgespeeld. Beide ploegen kwamen op een slechte grasmat niet tot scoren. Met het gelijkspel blijft Gent op drie punten van leider Zulte Waregem staan, Westerlo blijft de rode lantaarn van het klassement.