Club kwam na 35 minuten op voorsprong via Felipe Gedoz. De Braziliaan, net als Izquierdo opnieuw fit, scoorde vanaf de stip. Ovono redde de poging maar Gedoz werkte de bal in de rebound binnen.

De goal was verdiend, want Oostende was in het eerste halfuur enkele keren erg goed weggekomen tegen een snedig Club.

Kort nadat Oostende op achterstand was gekomen, moest de kustploeg met tien verder. Brecht Capon werd door scheidsrechter Gumienny uitgesloten nadat hij Izquierdo neerhaalde, een strenge beslissing.

Een kwartier na de pauze moest ook Club, waar Vanaken Vazquez was komen vervangen, met een man minder verder. Izquierdo kreeg een tweede keer geel na een schwalbe.

Oostende kwam nu beter uit de verf, maar Bruzesse verschalken lukte niet.

In het klassement blijft Oostende ondanks het verlies leider met 23 punten, evenveel als kampioen AA Gent. Club beent voorlopig Anderlecht bij op de vierde plaats met 19 punten.

Zondag staan nog twee wedstrijden op het programma. Zulte Waregem speelt om 18 uur gastheer voor Anderlecht. Om 20 uur sluiten Kortrijk en Charleroi de speeldag af in het Guldensporenstadion. (Belga/BO)

Club kwam na 35 minuten op voorsprong via Felipe Gedoz. De Braziliaan, net als Izquierdo opnieuw fit, scoorde vanaf de stip. Ovono redde de poging maar Gedoz werkte de bal in de rebound binnen. De goal was verdiend, want Oostende was in het eerste halfuur enkele keren erg goed weggekomen tegen een snedig Club. Kort nadat Oostende op achterstand was gekomen, moest de kustploeg met tien verder. Brecht Capon werd door scheidsrechter Gumienny uitgesloten nadat hij Izquierdo neerhaalde, een strenge beslissing. Een kwartier na de pauze moest ook Club, waar Vanaken Vazquez was komen vervangen, met een man minder verder. Izquierdo kreeg een tweede keer geel na een schwalbe. Oostende kwam nu beter uit de verf, maar Bruzesse verschalken lukte niet. In het klassement blijft Oostende ondanks het verlies leider met 23 punten, evenveel als kampioen AA Gent. Club beent voorlopig Anderlecht bij op de vierde plaats met 19 punten. Zondag staan nog twee wedstrijden op het programma. Zulte Waregem speelt om 18 uur gastheer voor Anderlecht. Om 20 uur sluiten Kortrijk en Charleroi de speeldag af in het Guldensporenstadion. (Belga/BO)