Nog eind vorig seizoen maakte Club Brugge haar Code of Ethics bekend. De man die ervoor moet instaan dat deze code gerespecteerd en nageleefd wordt, is de nieuwe Compliance Manager Arthur Lesaffre. Hij stelde nu ook zijn eerste publicatie voor op de site van blauw-zwart. Het gaat om een overzicht van alle transfers die Club deze zomer deed (zowel in- als uitgaand) en ook via welke tussenpersonen die werden afgerond.

Club Brugge kocht deze zomer volgens het overzicht 9 nieuwe spelers aan (van wie 1 vrije speler) en betaalde 27.443.582 voor onder meer David Okereke (Spezia Calcio), Simon Mignolet (Liverpool), Simon Deli (Slavia Praag) en Federico Ricca (Malaga). Mbaye Diagne (Galatasaray), Percy Tau (Brighton) en Eduard Sobol (Sjachtar Donetsk) werden gehuurd. Voor hen werd samen 3.626.315 euro betaald, wat in totaal neerkomt op zo'n 31 miljoen euro.

Transparantie

Aan de inkomstzijde zijn vooral de transfers van Wesley en Marvelous Nakamba naar Aston Villa en Arnaut Danjuma naar Bournemouth van groot belang. In totaal vertrokken deze zomer 25 spelers (zowel definitief als verhuurd) en daar kregen de West-Vlamingen net geen 55 miljoen euro voor.

Zo maakte Club deze zomer ongeveer 24 miljoen euro winst. Deze bedragen kunnen binnenkort nog wel veranderen want het gaat enkel om de sommen die gegarandeerd zijn, de eventuele bonussen worden pas in rekening gebracht wanneer deze gerealiseerd zijn.

'Deze publicatie is een logische volgende stap in onze nieuwe werking waarbij transparantie en open communicatie prioritair is', klinkt het bij Club, 'In het buitenland wordt dit ook al gedaan bij de grote (beursgerichte) ploegen, zij het wel in een jaarverslag. Dat is bij ons net anders.'

Makelaarsvergoedingen

Na de heisa rond Operatie Propere Handen en de zaak van spelersmakelaar Christophe Henrotay staat de makelaarswereld en bijgevolg ook de voetbalwereld onder vuur. Makelaars zouden te hoge commissies krijgen en ook nog geld achterhouden of mensen willen omkopen.

Blauw-zwart biedt ook in die zaken duidelijkheid in haar rapport. De totale vergoedingen aan tussenpersonen bedragen 7.867.000 euro. Het rapport is evenwel geen gevolg van bijvoorbeeld Propere Handen zegt Club zelf: 'Club Brugge werkt voortdurend aan het verder professionaliseren van haar werking en vraagt zelf al jaren voor meer transparantie en een strikt regelgevend kader. Met deze nieuwe stap zijn we consequent met onszelf.'

Het is de bedoeling dat dit rapport telkens vier weken na de transferperiode bekendgemaakt wordt.

De volledige publicatie kan je hier terugvinden.

Nog eind vorig seizoen maakte Club Brugge haar Code of Ethics bekend. De man die ervoor moet instaan dat deze code gerespecteerd en nageleefd wordt, is de nieuwe Compliance Manager Arthur Lesaffre. Hij stelde nu ook zijn eerste publicatie voor op de site van blauw-zwart. Het gaat om een overzicht van alle transfers die Club deze zomer deed (zowel in- als uitgaand) en ook via welke tussenpersonen die werden afgerond.Club Brugge kocht deze zomer volgens het overzicht 9 nieuwe spelers aan (van wie 1 vrije speler) en betaalde 27.443.582 voor onder meer David Okereke (Spezia Calcio), Simon Mignolet (Liverpool), Simon Deli (Slavia Praag) en Federico Ricca (Malaga). Mbaye Diagne (Galatasaray), Percy Tau (Brighton) en Eduard Sobol (Sjachtar Donetsk) werden gehuurd. Voor hen werd samen 3.626.315 euro betaald, wat in totaal neerkomt op zo'n 31 miljoen euro.Transparantie Aan de inkomstzijde zijn vooral de transfers van Wesley en Marvelous Nakamba naar Aston Villa en Arnaut Danjuma naar Bournemouth van groot belang. In totaal vertrokken deze zomer 25 spelers (zowel definitief als verhuurd) en daar kregen de West-Vlamingen net geen 55 miljoen euro voor.Zo maakte Club deze zomer ongeveer 24 miljoen euro winst. Deze bedragen kunnen binnenkort nog wel veranderen want het gaat enkel om de sommen die gegarandeerd zijn, de eventuele bonussen worden pas in rekening gebracht wanneer deze gerealiseerd zijn.'Deze publicatie is een logische volgende stap in onze nieuwe werking waarbij transparantie en open communicatie prioritair is', klinkt het bij Club, 'In het buitenland wordt dit ook al gedaan bij de grote (beursgerichte) ploegen, zij het wel in een jaarverslag. Dat is bij ons net anders.'MakelaarsvergoedingenNa de heisa rond Operatie Propere Handen en de zaak van spelersmakelaar Christophe Henrotay staat de makelaarswereld en bijgevolg ook de voetbalwereld onder vuur. Makelaars zouden te hoge commissies krijgen en ook nog geld achterhouden of mensen willen omkopen. Blauw-zwart biedt ook in die zaken duidelijkheid in haar rapport. De totale vergoedingen aan tussenpersonen bedragen 7.867.000 euro. Het rapport is evenwel geen gevolg van bijvoorbeeld Propere Handen zegt Club zelf: 'Club Brugge werkt voortdurend aan het verder professionaliseren van haar werking en vraagt zelf al jaren voor meer transparantie en een strikt regelgevend kader. Met deze nieuwe stap zijn we consequent met onszelf.'Het is de bedoeling dat dit rapport telkens vier weken na de transferperiode bekendgemaakt wordt.De volledige publicatie kan je hier terugvinden.