Club Brugge-verdediger Ryan Donk aanvaardt een schorsingsvoorstel van één speeldag voor zijn rode kaart tegen Zulte Waregem. Daardoor mist de Nederlander de topper van 11 november tegen Anderlecht, net als kapitein Carl Hoefkens.

Het parket van de KBVB deed Donk een schorsingsvoorstel van één wedstrijd plus 100 euro boete voor zijn rode kaart tegen Zulte Waregem (0-1). De Nederlander werd na 31 minuten door scheidsrechter Nzolo uitgesloten na een foutieve tackle op de doorgebroken Delaplace en gaf na de match toe dat de rode kaart terecht was.

Donk en Club Brugge gaan akkoord met het schorsingsvoorstel van de KBVB, waardoor de verdediger de topper tegen leider Anderlecht mist.

Blauw-zwart mist in het Constant Vanden Stockstadion overigens ook kapitein Carl Hoefkens. Hij liep tegen Zulte Waregem tegen zijn vijfde gele kaart aan en is net als Donk geschorst.

Vrijdag wordt Jonathan Blondel nog op de bondszetel verwacht. Hij probeert voor het Beroepscomité een mildere sanctie dan de eerder opgelegde vijf wedstrijden schorsing (4+1) te verkrijgen. (Belga/KVDA)

Club Brugge-verdediger Ryan Donk aanvaardt een schorsingsvoorstel van één speeldag voor zijn rode kaart tegen Zulte Waregem. Daardoor mist de Nederlander de topper van 11 november tegen Anderlecht, net als kapitein Carl Hoefkens. Het parket van de KBVB deed Donk een schorsingsvoorstel van één wedstrijd plus 100 euro boete voor zijn rode kaart tegen Zulte Waregem (0-1). De Nederlander werd na 31 minuten door scheidsrechter Nzolo uitgesloten na een foutieve tackle op de doorgebroken Delaplace en gaf na de match toe dat de rode kaart terecht was. Donk en Club Brugge gaan akkoord met het schorsingsvoorstel van de KBVB, waardoor de verdediger de topper tegen leider Anderlecht mist. Blauw-zwart mist in het Constant Vanden Stockstadion overigens ook kapitein Carl Hoefkens. Hij liep tegen Zulte Waregem tegen zijn vijfde gele kaart aan en is net als Donk geschorst. Vrijdag wordt Jonathan Blondel nog op de bondszetel verwacht. Hij probeert voor het Beroepscomité een mildere sanctie dan de eerder opgelegde vijf wedstrijden schorsing (4+1) te verkrijgen. (Belga/KVDA)