De veiligheid kan in het kader van de terreurdreiging niet gegarandeerd worden. Dat heeft Renaat Landuyt, burgemeester van de stad Brugge, dinsdag bevestigd. Eerst zag het er naar uit dat enkel de Italiaanse supporters de toegang zou ontzegd worden, maar na beraad werd beslist om de match achter gesloten deuren te spelen met een beperkte entourage.

"De politie kan de veiligheid niet garanderen. De lokale politie moet sowieso, door de nationale richtlijn, al meer taken uitvoeren op dergelijke massa-evenementen wegens het verhoogde dreigingsniveau. Daarnaast kunnen we geen beroep doen op de federale politie, die naar Brussel geroepen is", zo verduidelijkt Landuyt.

"Er is nog geprobeerd om een uitweg te vinden met Club Brugge om meer stewards in te zetten, maar een concrete oplossing kwam niet uit de bus."

Wat de supporters moeten doen met hun gekochte ticket is nog niet duidelijk. "Dit is een geval van overmacht", aldus de burgemeester. (Belga)

De veiligheid kan in het kader van de terreurdreiging niet gegarandeerd worden. Dat heeft Renaat Landuyt, burgemeester van de stad Brugge, dinsdag bevestigd. Eerst zag het er naar uit dat enkel de Italiaanse supporters de toegang zou ontzegd worden, maar na beraad werd beslist om de match achter gesloten deuren te spelen met een beperkte entourage. "De politie kan de veiligheid niet garanderen. De lokale politie moet sowieso, door de nationale richtlijn, al meer taken uitvoeren op dergelijke massa-evenementen wegens het verhoogde dreigingsniveau. Daarnaast kunnen we geen beroep doen op de federale politie, die naar Brussel geroepen is", zo verduidelijkt Landuyt. "Er is nog geprobeerd om een uitweg te vinden met Club Brugge om meer stewards in te zetten, maar een concrete oplossing kwam niet uit de bus." Wat de supporters moeten doen met hun gekochte ticket is nog niet duidelijk. "Dit is een geval van overmacht", aldus de burgemeester. (Belga)