Club Brugge en hoofdcoach Juan Carlos Garrido hebben een einde gemaakt aan hun samenwerking. De naam van Michel Preud'homme circuleert als opvolger.

Garrido was nog geen jaar (sinds 15 november 2012) aan de slag bij Club Brugge. In februari kreeg de Spanjaard nog een contractverlenging tot eind juni 2014. Naast de 44-jarige Garrido werd ook de Spaanse fysiektrainer Jorge Simo ontslagen.

Garrido leidde Club vorig jaar naar de derde plaats. Blauw-zwart werd eind augustus in de derde voorronde van de Europa League uitgeschakeld door het Poolse Slask Wroclaw. In de competitie staat Club dit seizoen na zeven speeldagen tweede met 17 punten. Zondag nemen de Bruggelingen het op tegen Anderlecht.

Michel Preud'homme

In afwachting van de aanstelling van een opvolger nemen assistent-coaches Philippe Clement en Stephan Van der Heyden de sportieve leiding over. Inzake de opvolging van Garrido circuleert de naam van Michel Preud'homme.

Club Brugge-manager Vincent bevestigde op Radio 1 dat er contact is geweest en noemde Preud'homme een belangrijke kandidaat. Club Brugge zou liefst deze week al een nieuwe hoofdtrainer aanstellen, zei hij nog.

Uitschakeling

Ook Preud'homme heeft momenteel geen club. Hij heeft zijn laatste wedstrijd met de Saoedische topclub Al Shabab achter de rug na de uitschakeling van woensdag in de kwartfinales van de Aziatische Champions League tegen het Japanse Kashiwa Reysol. Het contract van de 54-jarige voormalige doelman werd in onderling overleg ontbonden. Dat bevestigde de Aziatische Voetbalconfederatie (AFC).

Al Shabab kwam in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel, niet voldoende voor een plaats in de halve finales na de 1-1 in Japan. Preud'homme was sinds 2011 in Saudi-Arabië aan de slag. Toen kwam hij over van het Nederlandse Twente. Een jaar later leidde hij Al Shabab naar de landstitel, de zesde in de clubgeschiedenis. Dat leverde hem een contractverlenging tot 2016 op.

'Nog geen officiële beslissing genomen'

'Ik heb verschillende aanbiedingen en nam nog geen officiële beslissing. Maar het is wél zo dat ik graag dichter bij mijn familie wil zijn', zo citeert Het Laatste ieuws Preud'homme. (Belga/SD/KVDA)

Club Brugge en hoofdcoach Juan Carlos Garrido hebben een einde gemaakt aan hun samenwerking. De naam van Michel Preud'homme circuleert als opvolger. Garrido was nog geen jaar (sinds 15 november 2012) aan de slag bij Club Brugge. In februari kreeg de Spanjaard nog een contractverlenging tot eind juni 2014. Naast de 44-jarige Garrido werd ook de Spaanse fysiektrainer Jorge Simo ontslagen. Garrido leidde Club vorig jaar naar de derde plaats. Blauw-zwart werd eind augustus in de derde voorronde van de Europa League uitgeschakeld door het Poolse Slask Wroclaw. In de competitie staat Club dit seizoen na zeven speeldagen tweede met 17 punten. Zondag nemen de Bruggelingen het op tegen Anderlecht.Michel Preud'homme In afwachting van de aanstelling van een opvolger nemen assistent-coaches Philippe Clement en Stephan Van der Heyden de sportieve leiding over. Inzake de opvolging van Garrido circuleert de naam van Michel Preud'homme. Club Brugge-manager Vincent bevestigde op Radio 1 dat er contact is geweest en noemde Preud'homme een belangrijke kandidaat. Club Brugge zou liefst deze week al een nieuwe hoofdtrainer aanstellen, zei hij nog. Uitschakeling Ook Preud'homme heeft momenteel geen club. Hij heeft zijn laatste wedstrijd met de Saoedische topclub Al Shabab achter de rug na de uitschakeling van woensdag in de kwartfinales van de Aziatische Champions League tegen het Japanse Kashiwa Reysol. Het contract van de 54-jarige voormalige doelman werd in onderling overleg ontbonden. Dat bevestigde de Aziatische Voetbalconfederatie (AFC). Al Shabab kwam in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel, niet voldoende voor een plaats in de halve finales na de 1-1 in Japan. Preud'homme was sinds 2011 in Saudi-Arabië aan de slag. Toen kwam hij over van het Nederlandse Twente. Een jaar later leidde hij Al Shabab naar de landstitel, de zesde in de clubgeschiedenis. Dat leverde hem een contractverlenging tot 2016 op. 'Nog geen officiële beslissing genomen' 'Ik heb verschillende aanbiedingen en nam nog geen officiële beslissing. Maar het is wél zo dat ik graag dichter bij mijn familie wil zijn', zo citeert Het Laatste ieuws Preud'homme. (Belga/SD/KVDA)