"Club Brugge heeft beslist om de samenwerking met hoofdcoach Georges Leekens en assistent Rudi Verkempinck te beëindigen", zo laat Club Brugge weten. "Tot de aanstelling van een nieuwe

hoofdtrainer, zal beloftencoach Philippe Clement in overleg met de andere stafleden de trainingen leiden."

Geen verrassing

Het ontslag van Leekens is niet echt een verrassing. Blauw-zwart haalde uit zijn laatste zes competitiewedstrijden slechts 2 punten en is in het klassement weggezakt naar de zevende plaats.

Het ontslag van Leekens kost Club Brugge 2,5 miljoen euro. Dat is het bedrag dat moet worden betaald voor de resterende duur van het driejarige contract.

De 63-jarige Leekens was hoofdtrainer van Club Brugge sinds deze zomer. Hij werd door het Brugse bestuur weggekocht bij de nationale ploeg.

Het ging al van in het begin fout tussen Leekens en de spelers. Steeds meer spelers kwamen er openlijk voor uit dat ze de manier van spelen van Leekens niet zagen zitten.

Leekens is de vierde trainer die dit seizoen wordt ontslagen in de hoogste klasse. Ron Jans (Standard), Trond Sollied (AA Gent) en Bob Peeters (Cercle Brugge) gingen hem voor. (Belga/EE)

"Club Brugge heeft beslist om de samenwerking met hoofdcoach Georges Leekens en assistent Rudi Verkempinck te beëindigen", zo laat Club Brugge weten. "Tot de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer, zal beloftencoach Philippe Clement in overleg met de andere stafleden de trainingen leiden." Geen verrassing Het ontslag van Leekens is niet echt een verrassing. Blauw-zwart haalde uit zijn laatste zes competitiewedstrijden slechts 2 punten en is in het klassement weggezakt naar de zevende plaats. Het ontslag van Leekens kost Club Brugge 2,5 miljoen euro. Dat is het bedrag dat moet worden betaald voor de resterende duur van het driejarige contract. De 63-jarige Leekens was hoofdtrainer van Club Brugge sinds deze zomer. Hij werd door het Brugse bestuur weggekocht bij de nationale ploeg. Het ging al van in het begin fout tussen Leekens en de spelers. Steeds meer spelers kwamen er openlijk voor uit dat ze de manier van spelen van Leekens niet zagen zitten. Leekens is de vierde trainer die dit seizoen wordt ontslagen in de hoogste klasse. Ron Jans (Standard), Trond Sollied (AA Gent) en Bob Peeters (Cercle Brugge) gingen hem voor. (Belga/EE)