Ze hebben een aantal zaken gemeen, Club Brugge en Standard. Twee volksclubs met een passionele aanhang, twee verenigingen die voetballen met karakter en engagement. Zo zal het ook op Paasmaandag weer zijn. Club in zijn obsessie jacht op een titel, Standard in een poging om een turbulent seizoen met een Europees ticket te beëindigen.

Memorabele duels hebben beide clubs in het verleden uitgevochten. Zoals die op 7 september 1980 toen Standard met 1-7 won en Simon Tahamata de Brugse defensie helemaal dol speelde. Na 30 seconden raakte de Molukse virtuoos voor het eerst de bal en werd getrakteerd op een fluitconcert. Dat verstomde heel vlug. Met wervelende acties en technische hoogstandjes verhief Tahamata het voetbal tot kunst. In de goal van Standard keek Michel Preud'homme er met bewondering naar.

Maandag zit de Luikenaar op de bank van Club Brugge. Hij zal nauwgezet toekijken dat blauw-zwart met die discipline speelt waarmee het zich de afgelopen weken als een granieten blok presenteerde. Juist die wapens heeft hij na een lange aanloop weer in de spelersgroep geslepen. Zo gaf hij Club Brugge zijn eigenheid terug. En zo werkt hij weer in een klimaat waarin hij zelf als doelman werd gevormd.

Ze hebben een aantal zaken gemeen, Club Brugge en Standard. Twee volksclubs met een passionele aanhang, twee verenigingen die voetballen met karakter en engagement. Zo zal het ook op Paasmaandag weer zijn. Club in zijn obsessie jacht op een titel, Standard in een poging om een turbulent seizoen met een Europees ticket te beëindigen. Memorabele duels hebben beide clubs in het verleden uitgevochten. Zoals die op 7 september 1980 toen Standard met 1-7 won en Simon Tahamata de Brugse defensie helemaal dol speelde. Na 30 seconden raakte de Molukse virtuoos voor het eerst de bal en werd getrakteerd op een fluitconcert. Dat verstomde heel vlug. Met wervelende acties en technische hoogstandjes verhief Tahamata het voetbal tot kunst. In de goal van Standard keek Michel Preud'homme er met bewondering naar. Maandag zit de Luikenaar op de bank van Club Brugge. Hij zal nauwgezet toekijken dat blauw-zwart met die discipline speelt waarmee het zich de afgelopen weken als een granieten blok presenteerde. Juist die wapens heeft hij na een lange aanloop weer in de spelersgroep geslepen. Zo gaf hij Club Brugge zijn eigenheid terug. En zo werkt hij weer in een klimaat waarin hij zelf als doelman werd gevormd.