Voor Kenneth Vermeer, die sinds deze winter wordt gehuurd van Feyenoord, worden het de eerste speelminuten in Brugse loondienst.

Daarmee brengt Club Brugge een vijfde doelman aan de aftrap dit seizoen. Blauw-zwart begon aan het seizoen met de Amerikaan Ethan Horvath als eerste keuze onder de lat. Op de dertiende speeldag, eind oktober, werd hij gepasseerd ten voordele van Guillaume Hubert, maar ook de ex-doelman van Standard werd na amper vier competitiematchen en één bekerduel afgeserveerd. Sinds 30 november kreeg Ludovic Butelle opnieuw zijn kans, maar hij vertrok tijdens de winterstop.

De doelmannenkwestie leidde in december tot een stopzetting van de samenwerking met keepertrainer Jan Van Steenberghe.

Club trok vorige maand drie nieuwe doelmannen aan, de ervaren Rus Vladimir Gaboelov, de 20-jarige Jens Teunckens die van Antwerp wordt gehuurd en Vermeer. Eerstgenoemde mocht sinds het competitiedoel van 21 januari tegen Antwerp (2-2) starten, maar lijkt na enkele mindere matchen dus ook al uit de gratie van coach Ivan Leko te vallen. Daarmee is nu Vermeer zijn tijd gekomen.

Vertraging

In het eigen Jan Breydelstadion moet Club Brugge een 4-1 nederlaag uit de heenmatch goedmaken om zich te plaatsen voor de finale tegen KRC Genk. De match start met een kwartier vertraging, om 21 uur, omdat veel supporters niet tijdig ter plaatse raakten door de verkeersdrukte rond het Jan Breydelstadion.

Club Brugge stond al 18 keer in de finale van de Beker van België, Standard 16. De Bruggelingen mochten de trofee al 11 keer in de lucht steken, de Luikenaars 7 keer.

Voor Kenneth Vermeer, die sinds deze winter wordt gehuurd van Feyenoord, worden het de eerste speelminuten in Brugse loondienst. Daarmee brengt Club Brugge een vijfde doelman aan de aftrap dit seizoen. Blauw-zwart begon aan het seizoen met de Amerikaan Ethan Horvath als eerste keuze onder de lat. Op de dertiende speeldag, eind oktober, werd hij gepasseerd ten voordele van Guillaume Hubert, maar ook de ex-doelman van Standard werd na amper vier competitiematchen en één bekerduel afgeserveerd. Sinds 30 november kreeg Ludovic Butelle opnieuw zijn kans, maar hij vertrok tijdens de winterstop. De doelmannenkwestie leidde in december tot een stopzetting van de samenwerking met keepertrainer Jan Van Steenberghe. Club trok vorige maand drie nieuwe doelmannen aan, de ervaren Rus Vladimir Gaboelov, de 20-jarige Jens Teunckens die van Antwerp wordt gehuurd en Vermeer. Eerstgenoemde mocht sinds het competitiedoel van 21 januari tegen Antwerp (2-2) starten, maar lijkt na enkele mindere matchen dus ook al uit de gratie van coach Ivan Leko te vallen. Daarmee is nu Vermeer zijn tijd gekomen. In het eigen Jan Breydelstadion moet Club Brugge een 4-1 nederlaag uit de heenmatch goedmaken om zich te plaatsen voor de finale tegen KRC Genk. De match start met een kwartier vertraging, om 21 uur, omdat veel supporters niet tijdig ter plaatse raakten door de verkeersdrukte rond het Jan Breydelstadion.Club Brugge stond al 18 keer in de finale van de Beker van België, Standard 16. De Bruggelingen mochten de trofee al 11 keer in de lucht steken, de Luikenaars 7 keer.