Bij Club Brugge komt de nederlaag tegen RC Genk en het mislopen van de titel hard aan en dat leidt kennelijk tot gefrustreerde reacties. Trainer Michel Preud'homme en zijn assistent Philippe Clément stellen zich openlijk vragen bij de motivatie van de Limburgers.

Preud'homme leek voor de microfoon van de Franstalige sportzender VOO de Limburgers te verwijten dat ze tot het uiterste zijn gegaan en dat zelfs de spelers op de bank uitbundig de Genkse doelpunten vierden.

'We zijn op een zeer gemotiveerd Genk gebotst. Ik heb aan Emilio (Ferrera, de trainer van Genk) het recept gevraagd om een ploeg zo te kunnen motiveren en te doen vieren op de bank wanneer je op de zesde plaats staat in de rangschikking,' zei hij sarcastisch.

Gelijkaardige opmerkingen kwamen uit de mond van Clément. 'Genk heeft getoond dat het geen geslagen ploeg is. Wij weten dat er bepaalde mensen zijn die Genk extra gemotiveerd hebben om nog eens tot het uiterste te gaan,' zei hij aan Het Laatste Nieuws. 'Genk heeft zijn rol goed gespeeld.'

Club Brugge kan zondag, mits een zege tegen Zulte Waregem, wel nog tweede worden en het bijhorende ticket voor de derde voorronde van de Champions League veroveren, maar is afhankelijk van het resultaat van Standard.

Bij Club Brugge komt de nederlaag tegen RC Genk en het mislopen van de titel hard aan en dat leidt kennelijk tot gefrustreerde reacties. Trainer Michel Preud'homme en zijn assistent Philippe Clément stellen zich openlijk vragen bij de motivatie van de Limburgers. Preud'homme leek voor de microfoon van de Franstalige sportzender VOO de Limburgers te verwijten dat ze tot het uiterste zijn gegaan en dat zelfs de spelers op de bank uitbundig de Genkse doelpunten vierden. 'We zijn op een zeer gemotiveerd Genk gebotst. Ik heb aan Emilio (Ferrera, de trainer van Genk) het recept gevraagd om een ploeg zo te kunnen motiveren en te doen vieren op de bank wanneer je op de zesde plaats staat in de rangschikking,' zei hij sarcastisch. Gelijkaardige opmerkingen kwamen uit de mond van Clément. 'Genk heeft getoond dat het geen geslagen ploeg is. Wij weten dat er bepaalde mensen zijn die Genk extra gemotiveerd hebben om nog eens tot het uiterste te gaan,' zei hij aan Het Laatste Nieuws. 'Genk heeft zijn rol goed gespeeld.' Club Brugge kan zondag, mits een zege tegen Zulte Waregem, wel nog tweede worden en het bijhorende ticket voor de derde voorronde van de Champions League veroveren, maar is afhankelijk van het resultaat van Standard.