Landskampioen Anderlecht neemt het op tegen de winnaar van het duel tussen Shamrock Rovers uit Ierland en FC Ekranas uit Litouwen, terwijl Club Brugge het opneemt tegen FC Kopenhagen, de nieuwe club van Ariël Jacobs.
De heenwedstrijden worden afgewerkt op 31 juli en 1 augustus, de terugwedstrijden volgen een week later. De loting voor de play-offronde wordt op vrijdag 10 augustus gehouden.

Anderlecht zat in het makkelijkere kampioenenspoor bij de loting en ontliep zo een zware tegenstander. De heenwedstrijd tussen Shamrock Rovers en FC Ekranas eindigde op 0-0, zodat alles wordt beslist in de terugwedstrijd op dinsdag 24 juli in Litouwen.

Ekranas won in 2011 zowat alles wat er te winnen viel in Litouwen, met de landstitel, de beker en de supercup. Ook dit seizoen staan ze aan de leiding. De Shamrock Rovers werden in 2011 kampioen in de Ierse competitie, momenteel staan ze vierde. Anderlecht speelt eerst thuis.

Club Brugge ontmoet het Deense FC Kopenhagen in de derde voorronde van de Champions League. De Deense club is de nieuwe ploeg van voormalig Anderlecht-trainer Ariël Jacobs.

Kopenhagen werd tweede in de competitie, na Nordsjaelland, en won de Deense beker. Vorig seizoen namen ze het nog op tegen Standard in de groepsfase van de Europa League. Ze verloren twee keer, met 3-0 en 1-0. Club begint op verplaatsing. (Belga/KVDA)

Landskampioen Anderlecht neemt het op tegen de winnaar van het duel tussen Shamrock Rovers uit Ierland en FC Ekranas uit Litouwen, terwijl Club Brugge het opneemt tegen FC Kopenhagen, de nieuwe club van Ariël Jacobs. De heenwedstrijden worden afgewerkt op 31 juli en 1 augustus, de terugwedstrijden volgen een week later. De loting voor de play-offronde wordt op vrijdag 10 augustus gehouden. Anderlecht zat in het makkelijkere kampioenenspoor bij de loting en ontliep zo een zware tegenstander. De heenwedstrijd tussen Shamrock Rovers en FC Ekranas eindigde op 0-0, zodat alles wordt beslist in de terugwedstrijd op dinsdag 24 juli in Litouwen. Ekranas won in 2011 zowat alles wat er te winnen viel in Litouwen, met de landstitel, de beker en de supercup. Ook dit seizoen staan ze aan de leiding. De Shamrock Rovers werden in 2011 kampioen in de Ierse competitie, momenteel staan ze vierde. Anderlecht speelt eerst thuis. Club Brugge ontmoet het Deense FC Kopenhagen in de derde voorronde van de Champions League. De Deense club is de nieuwe ploeg van voormalig Anderlecht-trainer Ariël Jacobs. Kopenhagen werd tweede in de competitie, na Nordsjaelland, en won de Deense beker. Vorig seizoen namen ze het nog op tegen Standard in de groepsfase van de Europa League. Ze verloren twee keer, met 3-0 en 1-0. Club begint op verplaatsing. (Belga/KVDA)