Club Brugge verliest bij Waasland-Beveren: 1-0

© BELGA

Landskampioen Club Brugge heeft de openingswedstrijd van de zesde speeldag in de Jupiler Pro League met het kleinste verschil (1-0) verloren bij het laag geklasseerde Waasland-Beveren. Siebe Schrijvers scoorde na 58 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.

Na een bijzonder matige eerste helft was het na de pauze bij de tweede kans voor de thuisploeg al raak. Ex-Bruggeling Zinho Gano legde op de achterlijn terug tot bij Siebe Schrijvers en die liet doelman Ludovic Butelle met een streep in de korte hoek kansloos. Nadien werd er niet meer gescoord op de Freethiel.

Club Brugge leed zo al zijn derde nederlaag dit seizoen en is met zeven op achttien pas negende in de stand.

Met een één op negen op zak moet blauw-zwart woensdag met knikkende knieën aan de slag in de Champions League. Dan komt de Engelse landskampioen Leicester City op bezoek in het Jan Breydelstadion.

Voor Waasland-Beveren was het de eerste zege van het seizoen. Met vijf punten klimmen ze voorlopig uit de gevarenzone naar de twaalfde plaats.

Verdere wedstrijden

Het zwaartepunt van deze speeldag ligt op zondag. Het is vooral uitkijken naar het treffen ’s avonds (20u) tussen Standard en KRC Genk. Bij de Rouches zit Aleksandar Jankovic dan voor het eerst op de trainersbank. De Serviër kwam deze week over van KV Mechelen en vervangt bij de Rouches Yannick Ferrera. Die moest opstappen na een 6 op 15. Standard staat daarmee elfde in het klassement.

Het Genk van Peter Maes draait met 10 op 15 bovenin mee.

Eerder op zondag ontvangt AA Gent om 14u30 Sporting Lokeren.

In de vooravond (18u) speelt RSC Anderlecht gastheer voor Charleroi, de verrassende leider na speeldag 5 met 11 punten. Zaterdagavond staan vier wedstrijden op het programma. Promovendus Eupen neemt het om 18u thuis op tegen KV Oostende. Om 20u ontvangt KV Mechelen, na het vertrek van Jankovic voorlopig zonder hoofdcoach, STVV. Op hetzelfde moment speelt Kortrijk thuis tegen Westerlo. Zulte Waregem, knap tweede, trekt naar Moeskroen. Aftrap op Le Canonnier om 20u30.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content