Club Brugge verslaat KV Kortrijk na knotsgek slot: 2-1

Club Brugge heeft op de vierde speeldag met 2-1 gewonnen van KV Kortrijk. Een doelpunt van Ruud Vormer (49e) leek lange tijd genoeg voor de zege, maar de bezoekers maakten in de blessuretijd nog gelijk via Thanasis Papazoglou (91e). In de absolute slotminuut (93e) haalde Tuur Dierckx de drie punten over de streep.

Onder impuls van een sterke Oulare begon blauw-zwart goed aan de eerste helft. Club creëerde een aantal kansjes, maar het was steeds uitkijken voor de tegenaanval. Club hield het goede spel 20 minuten vast. Nadien verwaterde de wedstrijd langs beide kanten.

In de tweede helft was de eerste kans voor KV Kortrijk. Na een vrije trap bleef het leer hangen in de zestien en kwam het in de voeten van de ingevallen Papazoglou terecht. De Griek richtte naast. Uit de actie die daarop volgde was het wel raak. Toen Keet een voorzet van Vanaken niet goed weg kreeg, kopte Ruud Vormer de bal over de KVK-doelman.

Spannende slotfase

De bezoekers kregen nadien een uitgelezen kans om de bordjes in evenwicht te brengen, maar Pavlovic trapte van dichtbij recht op doelman Bruzzese. Die hield in de slotminuut Kage van de gelijkmaker, maar in de corner die daarop volgde werd hij toch geklopt door Papazoglou, die boven de Brugse verdediging uittorende.

Vormer en Dierckx trokken Brugge alsnog over de streep. De Nederlander zette de jonge flankaanvaller met een goede bal op weg. Dierckx bleef kalm en schoof de 2-1 onder Keet.

De tweede zege van het prille seizoen brengt Brugge voorlopig met 7 punten naast Oostende, Anderlecht en Sint-Truiden aan de leiding. Kortrijk is met 4 punten elfde.